Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΑΓΟΥΛΑ-ΣΠΑΡΤΗΣ




Παρασκευή 19 Ιουλίου

& ώρα 9.30μ.μ. 



ΘEATPO ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης 

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου 


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
14€ (Κανονικό) 

- 12€ (Μειωμένο Ανέργων) 
- 10€ (Μαθητικό - Φοιτητικό) 

Πρωταγωνιστούν:


Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, 
Θεοδώρα Τζήμου, Βασίλης Μπισμπίκης, 
Θεμιστοκλής Πάνου, Βασίλης Χαλακατεβάκης


*πηγή τής πληροφορίας :LAKONIA GREECE

-------------------------------------------------------------------------------


Αγαμέμνων
Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας σε μια παράσταση αξιώσεων με μία πλειάδα εκλεκτών πρωταγωνιστών υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Νικαίτης Κοντούρη, που αντιμετωπίζει με σεβασμό την αρχαία ελληνική τραγωδία.
Ο «Αγαμέμνων» είναι το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου «Ορέστεια», τη μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με τη δύναμη κα την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.
Ο πορθητής της Τροίας Αγαμέμνονας επιστρέφει στο Άργος πάνω στο άρμα του με λάφυρο τη μάγισσα Κασσάνδρα. Τα βήματά του τον οδηγούν τελετουργικά στην Κλυταιμνήστρα και το θάνατο. Ο Αισχύλος προβάλλοντας την Κλυταιμνήστρα ως αρχετυπική μητριαρχική persona την οδηγεί στη δολοφονία του Αγαμέμνονα με ισχυρότερο κίνητρό της τη θυσία της κόρης τους Ιφιγένειας από τον ίδιο της τον πατέρα. Ο κόσμος της εκδίκησης, του σφετερισμού και της αντιδικίας κυριαρχεί στο πρώτο μέρος της πολυσήμαντης τριλογίας.
Στη συγκλονιστική ποιητική δημιουργία του Αισχύλου αναγνωρίζουμε την τάξη των παλαιών Αρχών και των αρχαίων Θεών του κόσμου, που ορίζουν και τιμωρούν την Ύβριν. Οι ήρωες της τραγωδίας συνθλίβονται από το βάρος της Ευθύνης που φέρουν και ταυτόχρονα την Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να υπερβεί το πεπρωμένο της.


ΑΠΟ : http://www.sainopouleio.gr *ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου