Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τραγανά φασολάκια με ντιπ γιαουρτιού Η κρούστα από κορν φλέικς θωρακίζει τα φασολάκια με αποτέλεσμα να γίνονται κριτσανιστά, παραμένοντας ωστόσο τρυφερά



Τραγανά φασολάκια με ντιπ γιαουρτιού


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
400 γρ. φρέσκα φασολάκια
αλάτι και πιπέρι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα, σε σκόνη
3 αβγά, τα ασπράδια
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κορν φλέικς, τριμμένα
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερό θρούμπι
1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
(περίπου) 200 ml ε.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Για τη σάλτσα
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα φασολάκια. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε πάγο. Αφήνουμε τα φασολάκια για περίπου 3 λεπτά στο καυτό νερό και αμέσως τα ρίχνουμε στο μπολ με τον πάγο, ώστε να κρυώσουν τελείως. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα. Σε ένα άλλο χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια με την κρέμα γάλακτος και σε ένα τρίτο αναμειγνύουμε τα κορν φλέικς με τα αρωματικά. Περνάμε τα φασολάκια πρώτα από το μείγμα του αλευριού, έπειτα από το μείγμα του αβγού και τέλος από τα κορν φλέικς. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα φασολάκια. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά.
Ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Σερβίρουμε τα τραγανά φασολάκια με το ντιπ γιαουρτιού στο πλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου