Σελίδες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Βετούλι ή βεργάδι κοκκινιστό με χυλοπίτες.


recipe image

Συστατικά :
  • 2 κιλά βετούλι( είναι το κατσίκι που η ηλικία του είναι ενός χρονου )
  • 1/2 κούπα λάδι.
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα καρεδάκια.
  • 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες.
  • 1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας.
  •  Αλάτι Πιπέρι.
  • 2 κόκκους μπαχάρι.
  • 1 μικρό ξύλο κανέλα.
  • 1 πιάτο βαθύ γεμάτο,χυλοπίτες.
  • 2 κουταλιές βούτυρο φυτίνη η γάλακτος.
  • 1κουταλιά σούπας λάδι.
  • Τυρί κεφαλοτύρι η χωριάτικη ξερή μυζήθρα.
 
Οδηγίες :

-Πλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίσει το κομμένο σε μερίδες κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα,μαζί με το λάδι και το κομμένο κρεμμύδι. Το γυρίζουμε στη φωτιά να σωταριστεί ,περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα ,και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ξύλο κανέλας και το μπαχάρι. Ρίχνουμε βραστό νερό,να σκεπαστεί καλά το κρέας,και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να μαλακώσει,και να μελώσει η σάλτσα του.
- Σε νερό που βράζει,ρίχνουμε 1 βαθύ πιάτο χυλοπίτες ,2 κουταλιές λάδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και συχνά. Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες,τις σουρώνω και τις περιχύνω με 2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο που το έχω κάψει.
- Σερβίρουμε το κρέας με τις χυλοπίτες δίπλα,και επάνω βάζουμε μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί η ακόμα καλύτερα,χωριάτικη μυζήθρα που απογειώνει την γεύση!

-------------
*Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε μέσα στο κρέας τις βρασμένες χυλοπίτες και να σερβιριστούν μαζί, 
η ένας άλλος τρόπος  ειναι  ο εξης  όταν είναι έτοιμο το κρέας να το βγάλουμε από την κατσαρόλα,
να προσθέσουμε λίγο νερό στην σάλτσα και να ρίξουμε εκεί τις χυλοπίτες να βράσουν,
και πρός  το τέλος να βάλουμε και το κρέας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου