Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Οι Ταλιμπάν έστειλαν γράμμα στη μικρή Μαλάλα! Εξηγούν γιατί την πυροβόλησαν και της ζητούν να γυρίσει πίσω στο Πακιστάν.


Magnify Image

Το CNN έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή προς μια Πακιστανή μαθήτρια που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από Ταλιμπάν την ώρα που επέστρεφε σπίτι από το σχολείο. 
Το γράμμα αποδίδεται στον Adnan Rashid, ένα υψηλόβαθμο διοικητή των Ταλιμπάν και γράφτηκε μερικές μέρες μετά τη συγκινητική ομιλία της 16χρονης Malala στον ΟΗΕ.   
Ο Adnan Rashid, πρώην αξιωματικός της πακιστανικής αεροπορίας, έγινε παγκοσμίως γνωστός πέρυσι, όταν οι Ταλιμπάν οργάνωσαν τεράστια επιχείρηση απελευθέρωσης του από πακιστανική φυλακή κατά τη διάρκεια της οποίας απέδρασαν άλλοι 400 τρόφιμοι. 
Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου του Πακιστάν Μουσάραφ.    

Στο γραμμα ο Rashid αναφέρει ότι "Οι Ταλιμπάν πιστεύουν ότι έγραφες σκόπιμα εναντίον τους, δυσφημούσες την προσπάθειά τους για εγκαθίδρυση Ισλαμικού νόμου στην κοιλάδα Swat και ότι τα γραπτά σου ήταν προκλητικά". "
Έχεις πει σε ομιλία σου ότι η πένα είναι δυνατότερη του σπαθιού. 
Οπότε για αυτό σου επιτέθηκαν, για το σπαθί σου, όχι για τα βιβλία σου και το σχολείο" και συνεχίζει ζητώντας της να επιστρέψει στο Πακιστάν και να θέσει την πένα της στην υπηρεσία του Ισλάμ. 

Ο Rashid στο γράμμα ισχυρίζεται ότι δεν γράφει ως αρχηγός των Ταλιμπάν και ότι σοκαρίστηκε από την επίθεση και λυπάται που δεν μπόρεσε να προειδοποιήσει νωρίτερα τη Μαλάλα. 
Οι Ταλιμπάν, λέει, στηρίζουν την εκπαίδευση των γυναικών, αρκεί να σέβονται τον Ισλαμικό νόμο.   
Φέτος το Καλοκαίρι στον Πακιστάν, μια δασκάλα δολοφονήθηκε μπροστά στις μαθήτριές της ενώ έμπαινε σε σχολείο θηλέων. 
Το Μάρτιο ένας διευθυντής σκοτώθηκε και αρκετές μαθήτριες τραυματίστηκαν όταν έσκασε βόμβα σε προαύλιο ενός άλλου σχολείου θηλέων στο Καράτσι. 
Τον Ιανουάριο πέντε δάσκαλοι σκοτώθηκαν κοντά στην πόλη Swabi.   

Πηγή: www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου