Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και λαχανικά Είναι μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή και ένα ιδανικό ορεκτικό. Η συνταγή θυμίζει τα κλασικά γεμιστά, που μπορεί να γίνει το χειμώνα.



  • 12 πιπεριές Φλωρίνης 
  • 250  γρ. ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. Ρύζι γλασσέ 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του μέρος ) 
  • 2 καρότα τριμμένα 
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών 
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Οδηγίες Μαγειρέματος


  1. Πλύνετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε εσωτερικά από τους σπόρους και κρατάτε το καπάκι τους μαζί με λίγο από το κοτσάνι τους .
  2. Σε ένα μέτριο σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο  μαζί με το ρύζι, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το πράσο, τα καρότα και τις τριμμένες τομάτες και συμπληρώστε με 1 ½ ποτήρι με νερό χλιαρό 
  3. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά  μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν και να μαλακώσει το ρύζι.
  4. Γεμίστε τις πιπεριές με το ρύζι και τα λαχανικά  
  5. Διαλύστε τον σπιτικό ζωμό σε 500ml καυτού νερού μαζί με μία και μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο  Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ταψί πλαγιαστές και περιχύστε με το ζωμό .
  6. Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 35 λεπτά.



Τοποθεσία προέλευσης συνταγής : Φλώρινα


τήν συνταγή αυτή τήν βρήκα ΕΔΩ: http://www.altis.com.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου