- 12 πιπεριές Φλωρίνης
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. Ρύζι γλασσέ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του μέρος )
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Πλύνετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε εσωτερικά από τους σπόρους και κρατάτε το καπάκι τους μαζί με λίγο από το κοτσάνι τους .
- Σε ένα μέτριο σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με το ρύζι, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το πράσο, τα καρότα και τις τριμμένες τομάτες και συμπληρώστε με 1 ½ ποτήρι με νερό χλιαρό
- Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν και να μαλακώσει το ρύζι.
- Γεμίστε τις πιπεριές με το ρύζι και τα λαχανικά
- Διαλύστε τον σπιτικό ζωμό σε 500ml καυτού νερού μαζί με μία και μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ταψί πλαγιαστές και περιχύστε με το ζωμό .
- Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 35 λεπτά.
Τοποθεσία προέλευσης συνταγής : Φλώρινα
τήν συνταγή αυτή τήν βρήκα ΕΔΩ: http://www.altis.com.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου