Σελίδες

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κλαφουτί µε κεράσια Ενα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά της γαλλικής κουζίνας που µπορεί να γίνει και µε διαφορετικά φρούτα.-- Σερβίρετέ το µε παγωτό βανίλια ή/και κανέλα


Κλαφουτί µε κεράσια

ΥΛΙΚΑ (για µια φόρµα διαµέτρου 22 εκ.)
400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
30 ml λικέρ κεράσι
110 γρ. µαύρη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο (για την επάλειψη της φόρµας)
6 αβγά
230 ml φρέσκο γάλα
160 γρ. γιαούρτι
10 ml εκχύλισµα βανίλιας
50 γρ. αλεύρι
3 γρ. αλάτι
30 γρ. αµύγδαλα, κοµµένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισµένα
150 γρ. ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισµα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ ρίχνουµε τα κεράσια, το λικέρ και 30 γρ. από τη µαύρη ζάχαρη και ανακατεύουµε. Αφήνουµε σε θερµοκρασία δωµατίου για 30 λεπτά, ώστε να µαριναριστούν.
Αλείφουµε µε βούτυρο την ταρτιέρα και απλώνουµε σε όλη την επιφάνειά της τα µαριναρισµένα κεράσια. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 185°C.
Σε ένα µπολ βάζουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη, και ανακατεύουµε µε ένα σύρµα, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µείγµα. Αδειάζουµε το µείγµα επάνω από τα κεράσια φροντίζοντας να τα καλύψει οµοιόµορφα. Ψήνουµε το κλαφουτί, µέχρι να πάρει ωραίο χρώµα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.
εδώ...: http://www.tovima.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου