Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τραγανή τάρτα με σφολιάτα

Τραγανή τάρτα με σφολιάτα

Υλικά

1 σφολιάτα εμπορίου
1 αυγό
1/2 φλ. παρμεζάνα
1/2 φλ. φέτα τρίματα
6 ψημένες πιπεριές φλωρίνης
2 κ.σ σκορδόλαδο
λίγη φρέσκια ρίγανη
λίγο φρέσκο θυμάρι
λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι


Εκτέλεση

Ανοίγουμε την σφολιάτα στον πάγκο. Κόβουμε γύρω – γύρω από όλες τις πλευρές μία λωρίδα 2 εκατοστών. Χτυπάμε το αυγό με πιρούνι.
Βάζουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε το αυγό με πινέλο. Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες, ώστε να σχηματιστεί μπορντούρα (εσοχή). Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Τρυπάμε καλά με πιρούνι την επιφάνεια όχι την μπορντούρα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 210-220 C για 15’ να φουσκώσει καλά και να αδιαβροχοποιηθεί με το αυγό και το και το φιλμ παρμεζάνας.
Εν τω μεταξύ κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και από τις 2 πλευρές.
Αφού μισοψηθεί η τάρτα σφολιάτας, πασπαλίζουμε κατά μήκος την φέτα, στρώνουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε τα μυρωδικά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’ μέχρι να γίνει τραγανή.
 
Αντί για πιπεριές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες ντομάτας, αφού πρώτα τις στεγνώσουμε καλά, με απορροφητικό χαρτί για να μην νοτίσει η τάρτα. Ψήνουμε κανονικά όπως με τις πιπεριές
 
Extra tips επιτυχίας:
  • Το διάλυμα αυγού αδιαβροχοποιεί την τάρτα 
  • Η δυνατή θερμοκρασία δίνει όγκο στη σφολιάτα και η χαμήλή την στεγνώνει και την διατηρεί τραγανή 
  • Τρυπάμε την σφολιάτα  σε όλη την επιφάνεια ώστε να φουσκώνει ομοιόμορφα 
  • Το αλάτι αφυδατώνει τα λαχανικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου