Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ψάρι φιλέτο Chakalaka...ένα φαγητό από τη Νότια Αφρική !


recipe image

Συστατικά:

4 φιλέτα μέτρια ψάρι
5 δόντια σκόρδο σε κυβάκια κομμένα
1 χούφτα βασιλικό κομμένο
200 γρ κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγού
50 γρ πατατάκια Chips με γεύση Chakalaka ελαφρά τριμμένα
χυμό από λεμόνι
αλάτι , φρεσκοτριμενο πιπέρι
λίγο τριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
λίγο τσιλι τριμμένο


Οδηγίες :


Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ , αλατίζουμε και πιπερώνουμε με το τρίχρωμο πιπέρι .

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το λεμόνι μέχρι να γίνει μια κρέμα .

Ρίχνουμε και τους κρόκους , το σκόρδο , το βασιλικό , αλατίζουμε και πιπερώνουμε .

Προσθέτουμε και τα Chakalaka - Chips και ανακατεύουμε ελαφρά .

Το μείγμα αυτό το βάζουμε επάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τσιλι .

Aνάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμους .

Βάζουμε στον φούρνο στην κατω θέση του φουρνου και  στο κάτω μερος και ψήνουμε 20 λεπτα, μετα το βαζουμε για λιγο στο γκριλ να παρη χρωμα απο πανω.


....ευχαριστούμε Ηλιάννα μας,
υπέροχη καί πρωτότυπη συνταγή !
                                                   φ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου