Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Cheeseburger (για χορτοφάγους) με λαχανικά, χωρίς κρέας





Το κλασικό cheeseburger στη χορτοφαγική εκδοχή, που δεν στερεί σε γεύσεις.

Cheeseburger (για χορτοφάγους) με λαχανικά,  χωρίς κρέας

Υλικά τής συνταγής :
4 ψωμάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -δαχτυλίδια
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί

Χορτοφαγικό μπιφτέκι :

250 γρ. φακές η μαυρομάτικα φασόλια.
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
4 πατάτες κομμένες στα 4
4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο
1/2 κ.γ. κάρυ1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέερι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.
Τα βράζουμε για 25' να μαλακώσουν. 
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. 
Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. 
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. 
Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί. 
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 4'-5'.
Σερβίρουμε με πατάτες η με τσιπς πατάτας.

Mερίδες: 4 - Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

       τό διάβασα στής Αργυρώς : http://www.argiro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου