Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το γιαούρτι στην καλοκαιρινή διατροφή -- H κατανάλωση γιαουρτιού φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του μέσου όρου ζωής, σύμφωνα με μελέτες. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι ο καθένας από εμάς έχει ανάγκη από ένα γιαούρτι την ημέρα, είτε σαν κολατσιό είτε σαν συμπλήρωμα του κυρίως γεύματος....



Το γιαούρτι στην καλοκαιρινή διατροφή
Ελαφρύ και δροσιστικό, με φρούτα ή δημητριακά, σκέτο ή με μέλι, ως πρωινό ή βραδινό γεύμα, το γιαούρτι είναι η εύκολη λύση για όλες τις ώρες. Η ικανότητά του να διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του γάλακτος ενώ παράλληλα να ελαχιστοποιεί τα μειονεκτήματά του το καθιστούν απαραίτητο στο τραπέζι κάθε οικογένειας.
Άλλωστε, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, η κατανάλωση γιαουρτιού φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του μέσου όρου ζωής.

Ο Kώδικας Τροφίμων ορίζει ως γιαούρτι το προϊόν που προκύπτει από την πήξη του νωπού γάλακτος (αγελάδας, προβάτου κ.λ.π ) με την επίδραση καλλιέργειας ζύμης.
Η ζύμωση γίνεται με την καλλιέργεια των βακτηρίων Lactobacillus και Streptococcus. Η όξινη γεύση του, χαρακτηριστική ιδιότητά του, οφείλεται στα βακτήρια αυτά, τα οποία αλλάζουν τη γεύση, χωρίς να στερούν όμως τη θρεπτική αξία του αρχικού προϊόντος, του γάλακτος.
Γι΄ αυτό και το γιαούρτι όχι μόνο συστήνεται, αλλά ορισμένες φορές επιβάλλεται στην καθημερινή διατροφή μικρών και μεγάλων.
Το γάλα, παρά τη μεγάλη θρεπτική του αξία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές επιδράσεις, κυρίως στα παιδιά και βρέφη με έλλειψη της λακτάσης, ενός ενζύμου απαραίτητου για τη διάσπαση της λακτόζης από τον ανθρώπινο οργανισμό.... [...]

*γιά όποιον θέλει...περισσότερα ΕΔΩ: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου