Υλικά :
- 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
- 1 μάτσο άνιθο
- 1 μάτσο δυόσμο φρέσκο
- 3-4 πολύ τρυφερά κολοκυθάκια
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 κιλό τυριά κίτρινα ή 4 μεγάλα κομμάτια σφέλα
- αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση :
- Βάζουμε στην κατσαρόλα με το λαδι μαζί με τις κολοκυθοκορφάδες τα άνθη και τα κολοκυθάκια (όλα καθαρισμένα και πλυμένα) να τσιγαριστούν και να μαραθούν καλά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα χονδροκομμένη ,τον δυόσμο ολόκληρο ,μια κούπα νερό, πιπέρι και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά θα είναι τα τυριά που θα ακολουθήσουν).
- Σιγοβράζουμε το φαγητό και πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα τυριά .
- Εάν θέλουμε ένα νηστίσιμο πιάτο ,θα αφαιρέσουμε τα τυριά.
- Επίσης , ,με τα ανωτλερω λαχανικά μπορούμε ναετοιμαάζουμε βραστή σαλάτα και προαιρετικά αντί για δυόσμο να βάλουμε μάραθο ή σέλινο!
*το βρίσκουμε ΕΔΩ :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου