Σελίδες

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Σουβλάκι χοιρινό µε χαλούµι και σύκα To χαλούμι δεν λιώνει στις υψηλές θερμοκρασίες γι' αυτό και είναι κατάλληλο για τη σχάρα.


Σουβλάκι χοιρινό µε χαλούµι και σύκα

Φτιάχνω µια µαρινάδα, βάζοντας σε ένα µπολ 500 ml κόκκινο κρασί, 150 ml µέλι, 1 καυτερή πιπερίτσα, φλούδες από 1 πορτοκάλι, 2 ξυλάκια κανέλας, 4 ανθάκια αστεροειδούς γλυκάνισου, 5 γαριφαλόκαρφα και 80 ml λευκό ξίδι και ανακατεύω απαλά. Μουλιάζω στο µείγµα 10 αποξηραµένα σύκα και τα αφήνω να µαριναριστούν ένα βράδυ.
Την εποµένη βράζω τα σύκα µε τη µαρινάδα τους µέχρι να µαλακώσουν. Κόβω 1 κιλό κρέας από χοιρινό µπούτι σε κύβους και 200 γρ. χαλούµι σε ισοµεγέθεις κύβους. Βγάζω τα σύκα από την κατσαρόλα και τα κόβω στη µέση.
Περνάω εναλλάξ σε καλαµάκι για σουβλάκι το χοιρινό, το χαλούµι, το σύκο και 1 δαφνόφυλλο (10 δαφνόφυλλα) και συνεχίζω µε την ίδια σειρά, µέχρι να γεµίσει το καλαµάκι. Ψήνω στη σχάρα (υλικά για 4 άτοµα).
*Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, τυλίξτε το σουβλάκι σε κομμάτια χοιρινής μπόλιας που έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε μπολ με χλιαρό νερό ώστε να μαλακώσει.
τήν συνταγή τήν βρήκα ΕΔΩ: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου