Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

10χρονο κορίτσι κατέκτησε τον Καύκασο (5462 μ. ) μαζί με τον 14 χρονο αδελφό της !





...συνοδευόμενη από τον 56χρονο πατέρα της Μπόικο και τον μεγαλύτερο αδελφό της, 
τον 14χρονο Μπόρις.
Η Πέντσεβα, όπως μτεδίδει το ΑΠΕ, είναι η μικρότερη σε ηλικία πολίτης της Βουλγαρίας που σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ελμπρούς και η προσπάθειά της καταγράφηκε από την ορειβατική μονάδα διάσωσης του υπουργείου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας και ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης της Βουλγαρίας.

Ο αδελφός της Ιβάνα, Μπόρις, σκαρφάλωσε στην υψηλότερη κορυφή των Άλπεων Μον Μπλαν στην ηλικία των 12, κατακτώντας τον τίτλο του νεότερου Βούλγαρου που πέτυχε τον στόχο αναρρίχησης σε αυτή την κορυφή.
Ο Μπόρις παραδέχθηκε ότι η προσπάθεια στο Ελμπρούς ήταν δύσκολη, παρά την εμπειρία που διαθέτει. «Η κλίση ήταν απότομη και ο καιρός κρύος», δήλωσε. 

Ακόμα και έπειτα από την πάροδο των τριών ημερών προσαρμογής τους, ο ίδιος και η αδελφή του αρρώστησαν, όταν έφθασαν σε υψόμετρο 5400 μέτρων και έπρεπε να επιβραδύνουν την προσπάθειά τους. Χρειάστηκαν επτά ώρες για να σκαρφαλώσουν από τη βάση τους στο σαλέ "Μαρία" μέχρι τη δυτική κορυφή του όρους Ελμπρούς.

Πατέρας, κόρη και γιος, περνούν κάθε χειμώνα προετοιμαζόμενοι για τους ορειβατικούς "προορισμούς" του καλοκαιριού. Κοιμούνται σε σκηνές κάτω από το βουνό Μουσάλα, πριν σκαρφαλώσουν στην κορυφή του, σε θερμοκρασία υπό το μηδέν.

Στη διάρκεια του χειμώνα, φτιάχνουν ιγκλού στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού τους στο χωριό Μάλο Μπούτσινο, λίγο έξω από τη Σόφια και οι άντρες κοιμούνται για αρκετές νύχτες σ' αυτό. "Η μητέρα μου και εγώ τους βλέπουμε από το παράθυρο", δήλωσε η Ιβάνα.
Ο 56χρονος πατέρας δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τα παιδιά του, καθώς "είναι πολύ καλά προετοιμασμένα και δεν πρόκειται να πεινάσουν, να διψάσουν ή να κρυώσουν"

http://www.eirinika.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου