Σελίδες

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αύριο τα ονόματα των 2.444 γυναικών που εντάσσονται σε πρόγραμμα του υπ. Ανάπτυξης




Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ανακοινώνονται αύριο τα ονόματα των 2.444 ωφελούμενων γυναικών.
Η λίστα με τα ονόματα των γυναικών που προκρίνονται θα αναρτηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου (10.00 πμ) στις ιστοσελίδες:http://www.antagonistikotita.grwww.espa.grwww.efepae.gr καιwww.epeaa.gr.
Επειδή το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος από 40 σε 77 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.
Το Πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν αρχικά 40 εκατ. ευρώ Δημόσια Δαπάνη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Ο αυξημένος προϋπολογισμός (77 εκατ. ευρώ) προέκυψε από υπερδέσμευση πόρων λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων ρευστότητας, ορισμένες από τις προτάσεις που επελέγησαν μπορεί να συναντήσουν δυσκολίες συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τους κοινοτικούς κανονισμούς.
Αναλυτικά, στην Υποδράση 1 που αναφέρεται σε γυναίκες 18-35 ετών εντάσσονται 1.239 έργα με προϋπολογισμό 39.041.974,06 ευρώ και στην Υποδράση 2 που αναφέρεται σε γυναίκες 36-64 ετών 1.205 έργα με προϋπολογισμό 37.886.135,35 ευρώ. Οι προτάσεις που εντάχθηκαν είχαν βαθμολογία από 81 μονάδες και πάνω με άριστα το 100.
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον ΕΦΕΠΑΕ τα απαραίτητα δικαιολογητικά οριστικοποίησης της ένταξης των έργων. Οι υπόλοιπες προτάσεις θα χαρακτηριστούν ως επιλαχούσες σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ενταγμένες στο πρόγραμμα προτάσεις.

πηγή της πληροφορίας : http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου