Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

2 εκ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλούν για τις φωτογραφίες του Ν.Αλιάγα από τον Παρθενώνα!Το σχόλιο της Ελβετικής Επιτροπής --- Δείτε τις φωτογραφίες του Νίκου Αλιάγα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

aliagasp3f


Η φωτογραφία που ανάρτησε χθες το απόγευμα ο Νίκος Αλιάγας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δεν έκανε απλά για άλλη μια φορά τον γύρο του κόσμου, αλλά αποτέλεσε την αιτία να «φωνάξει» σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω των social media για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα η «Ελβετική Επιτροπή για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα» (Comité Suisse pour le Retour des Marbres du Parthénon http://www.parthenon-suisse.ch/ ) .


aliagaspf

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, που εδώ και χρόνια προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να διαφημίζει και να βοηθάει την Ελλάδα, χθες το απόγευμα ανέβηκε στην Ακρόπολη ώστε να φωτογραφίσει την Πανσέληνο της 21ης Αυγούστου και τον Ιερό Βράχο. Η μεγάλη του αγάπη, αλλά και το ταλέντο του στη φωτογραφία έχουν εξελιχθεί σε οχήματα για να περνάει μηνύματα υπέρ της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Δημοσιεύοντας τις μαγικές φωτογραφίες του Παρθενώνα, του Ερεχθείου και των Καρυάτιδων στους λογαριασμούς του στο  instagramhttp://instagram.com/nikosaliagas  , στο  twitter https://twitter.com/nikosofficiel  και στο flickr http://www.flickr.com/photos/nikosaliagas/ 
(στο οποίο έχει φτάσει τις δυο εκατομμύρια επισκέψεις στη σελίδα του) τράβηξε το ενδιαφέρον του διαχειριστή του λογαριασμού της Επιτροπής, που ακολουθεί τον λογαριασμό του δημοσιογράφου. 
Οι άνθρωποι που τον ακολουθούν και μοιράζονται μαζί του τις αναρτήσεις του στα social media φτάνουν πια τα δύο εκατομμύρια!
Το σχόλιο που έλαβε, γραμμένο στα γαλλικά, ήταν: «Μαγικό! Θα ήταν ακόμα καλύτερο αν μπορούσαμε να δούμε την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα απόψε» Ο Νίκος Αλιάγας απάντησε κι εκείνος λιτά: «Ελπίζω ότι θα γίνει μια μέρα».

aliagas1


aliagasp2f

Ποια είναι η Ελβετική Επιτροπή για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
Ιδρύθηκε στις 8 Μαρτίου του 2008 στη Γενεύη και εργάζεται για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 
Επιδιώκει μέσα από τις δραστηριότητές της να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το κοινό και όλους όσοι ενδιαφέρονται διεθνώς.  
Οργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον σκοπό  και εργάζεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ένωσης. Συνεργάζεται ευρέως και με άλλες οργανώσεις με παρόμοιο στόχο. Διατηρεί σχέσεις με ευρωπαϊκά και διεθνή ιδρύματα, καθώς και με τις κυβερνήσεις και τις ΜΚΟ. Πρόεδρος έχει εκλεγεί ο Καθηγητής  Dusan Sidjanski, Ιδρυτής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso.
Η Ελβετική Επιτροπή διατηρεί στενές επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και το Μουσείο της Ακρόπολης και αναλαμβάνει παράλληλες προσπάθειες για την επιστροφή των μαρμάρων που πρέπει να βρουν τη θέση τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα . Από την άλλη πλευρά, επιδιώκει να αναπτύξει σχέσεις με οργανισμούς όπως η UNESCO, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Σήμερα το πρωί ο Νίκος Αλιάγας, ανεβάζοντας άλλη μια φωτογραφία στο flickr δημιούργησε μια καινούρια «ετικέτα», το hashtag όπως λέγεται, το#BringtheGreekmarblesbackfromtheBritishMuseum, δηλαδή «Φέρτε πίσω τα Ελληνικά Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο».
Κάθε φορά που κάποιος χρήστης του διαδικτύου «χτυπάει» πάνω σε αυτό θα μπορεί να δει εικόνες του Ιερού Βράχου, καθώς και όλα τα σχόλια που γίνονται από όλο τον κόσμο.
govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου