Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συνελήφθησαν οι εγκέφαλοι των Anonymous υποστηρίζει στέλεχος του FBI



Το FBI έχει στα χέρια του τους εγκέφαλους των Anonymous, ενώ οι διαδικτυακές επιθέσεις τους έχουν πλέον μειωθεί στο ελάχιστο, υποστηρίζει στην Huffington Post ο ειδικός 
πράκτορας του Όστιν Μπέργκλας. austin Berglas

Οι Anonymous, που ξεκίνησαν το 2010, προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά κυβερνο-επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών. Ωστόσο, οι πρόσφατες συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security, μια ισχυρής ομάδας χάκερ, είχε «τεράστιο αποτρεπτικό αποτέλεσμα» στην ομάδα των Anonymous, υποστηρίζει ο Μπέργκλας, βοηθός ειδικού πράκτορα και υπεύθυνος του κυβερνοχώρου του FBI στη Νέα Υόρκη.
«Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous», δήλωσε ο Μπέργκλας στην Huffington Post. Οι πρόσφατες συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια ενός βασικού πληροφοριοδότη, του Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως «Sabu», ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. 
Σύμφωνα με τον Μπέργκλας, ο φόβος ότι ένας από τους «δικούς τους» κατέδωσε  την ομάδα έσπειρε τη δυσπιστία και τη διχόνοια.  «Το κίνημα παραμένει και ανεβάζει πράγματα στα social media, ωστόσο δε ακούγεται τόσο πολύ πια. Δεν κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις, ακριβώς επειδή έχουμε στα χέρια μας τους ισχυρότερους “παίκτες” του», εξηγεί ο Μπέργκλας.
Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν γίνει ειδήμονες στο να κρύβουν τις διευθύνσεις IP τους για να αποκρύψουν τις θέσεις τους και να διαφύγουν το νόμο. Αλλά τελικά, ακόμη και οι πιο ικανοί hackers κάνουν λάθη, εξηγεί ο Μπέργκλας, και αυτό ακριβώς το λάθος τους αναζητά. 
Ο Μονσεγκούρ, ο πληροφοριοδότης του FBI ο οποίος βοήθησε στις συλλήψεις των LulzSec που φέρονται να αποτελούν βασικά μέλη των Anonymοus, έκανε το λάθος να αφήσει εκτεθειμένη τη διεύθυνση IP του. Ένα σφάλμα που επέτρεψε στους ερευνητές να εντοπίσουν τη θέση του σε ένα διαμέρισμα στο Lower East Side του Μανχάταν και τελικά να τον συλλάβουν.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ : http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου