Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αφιέρωμα του BBC στην όμορφη Θεσσαλονίκη




Αφιέρωμα στην μοναδική Θεσσαλονίκη και στην δημοτική καμπάνια "πολλές ιστορίες, μία καρδιά", δημοσιεύει το BBC, τονίζοντας ότι ο λόγος που το τουριστικό ρεύμα εδώ αυξάνεται -σε αντίθεση με την Αθήνα- είναι πως οι τουρίστες έρχονται από την... Ανατολή και όχι από τη Δύση.

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα σπουδαίο εμπορικό κέντρο, γνωστό για την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών κοινοτήτων, Χριστιανών,Εβραίων και Οθωμανών και ότι στη συνέχειαενσωματώθηκε στην Ελλάδα, με την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αυτό το "πολύχρωμο παρελθόν" δημιουργεί το τουριστικό μέλλον της πόλης, που διεξάγει καμπάνια για να προσελκύσει κρουαζιερόπλοια, να γίνει προορισμός για νέους ταξιδιώτες που δεν διαθέτουν πολλά κονδύλια για τις διακοπές τους και για ομοφυλοφίλους.

Ο δημοσιογράφος κάνει μία βόλτα στην αγορά όπου ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας του μιλά για τηχαλαρή ατμόσφαιρα της πόλης, που δεν έχει τα προβλήματα της Αθήνας και για το θαλάσσιο μέτωποπου είναι πολύ σημαντικό για τον χαρακτήρα της πόλης και τους κατοίκους.

Ο κ. Πέγκας τονίζει πως ο χαρακτήρας της πόλης είναι μοναδικός γιατί κάθε πολιτισμός σεβάστηκε - σε μεγάλο βαθμό - τον άλλο και κάθε γενιά την επόμενη και έτσι αντί να καταστρέφουν ό,τι βρήκαν, τοσυμπλήρωσαν.

Το ρεπορτάζ του BBC με υπόκρουση ρεμπέτικα και "Imam Baildi"



το βίντεο ΕΔΩ : http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου