Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κυπριακές πίτες µε κουσκούς και κοτόπουλο Δοκιµάστε τες και µε αρνάκι. Προτιµήστε, όµως, ένα κοµµάτι κρέας που δεν χρειάζεται πολύ µαγείρεµα, όπως το φιλέτο ή το καρέ χωρίς κόκαλο


Κυπριακές πίτες µε κουσκούς και κοτόπουλο
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, 
εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)
100 γρ. κουσκούς
1 ντοµάτα, ψιλοκοµµένη
3 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
10 φύλλα δυόσµου, ψιλοκοµµένα                
Ετοιμες σε 25 λεπτά.
αλάτι
1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
200 γρ. γιαούρτι
ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. µαγιονέζα
6 κυπριακές πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα βράζουµε όσο νερό χρειάζεται για το κουσκούς, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας του. Βάζουµε το κουσκούς σε ένα µπολ, προσθέτουµε το βραστό νερό και σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη, αφήνοντας να απορροφηθεί. Ανακατεύουµε απαλά και προσθέτουµε την ντοµάτα, τον µαϊντανό, τον δυόσµο, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
Κόβουµε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο. Σε µια κατσαρόλα, σε πολύ δυνατή φωτιά, το σοτάρουµε σε λίγο ελαιόλαδο. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, ρίχνουµε και το κουσκούς και ανακατεύουµε.
Σε ένα µπολ ρίχνουµε το γιαούρτι, το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού, την πάπρικα, τη µαγιονέζα και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουµε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουµε σε κάθε πίτα από µία κουταλιά σος γιαουρτιού, προσθέτουµε το κουσκούς και τυλίγουµε την πίτα µε λαδόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου