Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ψαρονέφρια ψημένα στις ντομάτες....το ψαρονέφρι σε αυτή τη συνταγή είναι πολύ ελαφρύ και πολύ νόστιμο!





    Υλικά :
  • 2 ψαρονέφρια (των 500 γρ. το καθένα)
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ψητό
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 ντομάτες σε φέτες
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • Διάφορα φρέσκα μυρωδικά: θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Μερικές κ.σ. λάδι για τις ντομάτες

    Οδηγίες :


                               


Σε πυρέξ λαδωμένο βάζουμε τις ντομάτες μας εναλλάξ με τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας, τη ζάχαρη και λίγο λάδι στην επιφάνεια τους.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια και  τα αλείφουμε με το λάδι και στην συνέχεια με το μείγμα μπαχαρικών.
- Σωτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι το κρέας μας από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια βάζουμε τα ψαρονέφρια πάνω στις ντομάτες μας.
- Έχουμε προθερμάνει καλά το φούρνο μας στους 200ο και ψήνουμε το κρέας μας για 30 λεπτά περίπου. 
- Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ξαναβάζουμε στο φούρνο το πυρέξα με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια για να ρωδίσουν στον αέρα ή και στο γκριλ για κανένα 10 λεπτο ακόμα,  μέχρι να ροδίσουν τελείως και οι ντομάτες μας.
- Κόβουμε το κρέας μας σε φιλετίνια και τα σερβίρουμε πάνω στις ντομάτες, περιχύνοντας το νόστιμο ζουμάκι τους.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με πατατούλες φούρνου.

                                  recipe image
Λίγα μυστικά ακόμα!

*Αν θέλουμε μπορούμε να μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα το κρέας μας 
βάζοντάς το σε πλαστική σακούλα με το λάδι και τα μπαχαρικά του. 
Το βγάζουμε 1 ώρα πριν το μαγειρέψουμε από το ψυγείο 
και το φτιάχνουμε όπως λέει η συνταγή.

**Ψαρονέφρια ψημένα στις ντομάτες , με μια παραλλαγή, 
ψήνω αρχικά κανένα 10 λεπτο το μείγμα της ντομάτας, 
βάζω το κρέας και αφού ψηθεί το κρέας, συνεχίζω το ψήσιμο της ντοματας 
στο δυνατό για λίγο ακόμα ή στο γκριλ....ακόμα πιο νόστιμο.



http://mageirikesdiadromes.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου