Υλικά :
- 2 ψαρονέφρια (των 500 γρ. το καθένα)
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ψητό
- Λίγο λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 3-4 ντομάτες σε φέτες
- 1-2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
- Διάφορα φρέσκα μυρωδικά: θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- Μερικές κ.σ. λάδι για τις ντομάτες
Οδηγίες :
- Σε πυρέξ λαδωμένο βάζουμε τις ντομάτες μας εναλλάξ με τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας, τη ζάχαρη και λίγο λάδι στην επιφάνεια τους.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια και τα αλείφουμε με το λάδι και στην συνέχεια με το μείγμα μπαχαρικών.
- Σωτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι το κρέας μας από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια βάζουμε τα ψαρονέφρια πάνω στις ντομάτες μας.
- Έχουμε προθερμάνει καλά το φούρνο μας στους 200ο και ψήνουμε το κρέας μας για 30 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ξαναβάζουμε στο φούρνο το πυρέξα με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια για να ρωδίσουν στον αέρα ή και στο γκριλ για κανένα 10 λεπτο ακόμα, μέχρι να ροδίσουν τελείως και οι ντομάτες μας.
- Κόβουμε το κρέας μας σε φιλετίνια και τα σερβίρουμε πάνω στις ντομάτες, περιχύνοντας το νόστιμο ζουμάκι τους.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με πατατούλες φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα!
*Αν θέλουμε μπορούμε να μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα το κρέας μας
βάζοντάς το σε πλαστική σακούλα με το λάδι και τα μπαχαρικά του.
Το βγάζουμε 1 ώρα πριν το μαγειρέψουμε από το ψυγείο
και το φτιάχνουμε όπως λέει η συνταγή.
**Ψαρονέφρια ψημένα στις ντομάτες , με μια παραλλαγή,
ψήνω αρχικά κανένα 10 λεπτο το μείγμα της ντομάτας,
βάζω το κρέας και αφού ψηθεί το κρέας, συνεχίζω το ψήσιμο της ντοματας
στο δυνατό για λίγο ακόμα ή στο γκριλ....ακόμα πιο νόστιμο.
http://mageirikesdiadromes.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου