mageirikesdiadromes.gr
Συστατικά :
- 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
- 2-3 Πολύχρωμες πιπεριές σε μεγάλα καρέ
- Χυμό ενός λεμονιού
- Λίγο λάδι
- 1 κ.σ. πάπρικα ή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
*Σάλτσα γιαουρτιού
- 1 γιαούρτι στραγ. 2 κ.σ. λάδι, 1-2 κ.σ.φρ. δυόσμο ψιλ/νο, αλάτι, πιπέρι)
- Κρεμμύδια σε φέτες
- Ντομάτες σε φέτες
- Πίτες για σουβλάκια
Οδηγίες :
Ανακατεύουμε σε μπολ τη μαρινάδα: το χυμό λεμονιού, το λάδι, τα μπαχαρικά .
- Περνάμε στα ξυλάκια το κοτόπουλο με τις πιπεριές και μαζί με τη μαρινάδα,
τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και την κλείνουμε καλά.
- Κατά διαστήματα γυρίζουμε τη σακούλα μας και έτσι δεν λερώνουμε το χώρο
ή τα χέρια μας και είναι όλα καθαρά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες ή από την προηγούμενη μέρα.
- Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τα σουβλάκια μας και ψήνουμε στο γκριλ ή στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζοντας για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκια αφού τις λαδώσουμε και τις ψήσουμε πρώτα ,
ντομάτες και κρεμμύδια και στο τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
*Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε και με πιπεριές μπουγιουρντί φούρνου,
ή όπως αλλιώς θέλετε εσείς.
*Μουλιάζουμε τα ξυλάκια για λίγη ώρα, για να μην καούν
σε περίπτωση που τα ψήσουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου