Σελίδες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κοτοσουβλάκια μαριναρισμένα {Η πιο απλή και νόστιμη μαρινάδα για σουβλάκια κοτόπουλο}


recipe image

mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά :

4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
- 2-3 Πολύχρωμες πιπεριές σε μεγάλα καρέ
- Χυμό ενός λεμονιού
- Λίγο λάδι
- 1 κ.σ. πάπρικα ή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

*Σάλτσα γιαουρτιού 
- 1 γιαούρτι στραγ. 2 κ.σ. λάδι, 1-2 κ.σ.φρ. δυόσμο ψιλ/νο, αλάτι, πιπέρι)
- Κρεμμύδια σε φέτες
- Ντομάτες σε φέτες
- Πίτες για σουβλάκια

Οδηγίες :


Ανακατεύουμε σε μπολ τη μαρινάδα: το χυμό λεμονιού, το λάδι, τα μπαχαρικά .
- Περνάμε στα ξυλάκια το κοτόπουλο με τις πιπεριές και μαζί με τη μαρινάδα, 
τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και την κλείνουμε καλά. 
- Κατά διαστήματα γυρίζουμε τη σακούλα μας και έτσι δεν λερώνουμε το χώρο 
ή τα χέρια μας και είναι όλα καθαρά. 
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες ή από την προηγούμενη μέρα.
- Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τα σουβλάκια μας και ψήνουμε στο γκριλ ή στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζοντας για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκια αφού τις λαδώσουμε και τις ψήσουμε πρώτα , 
ντομάτες και κρεμμύδια και στο τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

*Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε και με πιπεριές μπουγιουρντί φούρνου
ή όπως αλλιώς θέλετε εσείς.

*Μουλιάζουμε τα ξυλάκια για λίγη ώρα, για να μην καούν 
 σε περίπτωση που τα ψήσουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου