Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια Μία ξεχωριστή πρόταση για λαδερό φαγητό.


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Υλικά (για 4 άτομα):
4 στρογγυλές μελιτζάνες
250 γρ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
40 γρ. ρύζι basmati
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία:


- Βράζετε για 10’ το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. 
- Κόβετε το επάνω μέρος κάθε μελιτζάνας, αδειάζετε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβετε. 
- Αλατίζετε το εσωτερικό της μελιτζάνας, τις αλείφετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 15’. 
-Κόβετε το κοτσάνι από την πιπεριά, αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε μικρούς κύβους. 

- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

- Σοτάρετε την πιπεριά μαζί με την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας, 
 το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5’. 
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15’. 
*Στο τέλος, προσθέτετε το ρύζι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. 

- Σοτάρετε με το υπόλοιπο λάδι τα μανιτάρια για 5’ σε δυνατή φωτιά. 
- Αλατοπιπερώνετε και τα προσθέτετε στο ρύζι. 
- Γεμίζετε με αυτό τις μελιτζάνες, τοποθετείτε τα «καπάκια» τους 
  και ψήνετε στον φούρνο, στους 180°C, για 15-20’. 

Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου