Υλικά (για 4 άτομα):
4 στρογγυλές μελιτζάνες
250 γρ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
40 γρ. ρύζι basmati
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία:
- Βράζετε για 10’ το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.
- Κόβετε το επάνω μέρος κάθε μελιτζάνας, αδειάζετε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβετε.
- Αλατίζετε το εσωτερικό της μελιτζάνας, τις αλείφετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο
και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 15’.
-Κόβετε το κοτσάνι από την πιπεριά, αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρετε την πιπεριά μαζί με την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας,
το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5’.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15’.
*Στο τέλος, προσθέτετε το ρύζι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Σοτάρετε με το υπόλοιπο λάδι τα μανιτάρια για 5’ σε δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνετε και τα προσθέτετε στο ρύζι.
- Γεμίζετε με αυτό τις μελιτζάνες, τοποθετείτε τα «καπάκια» τους
και ψήνετε στον φούρνο, στους 180°C, για 15-20’.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου