Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αρωματική χωριάτικη σαλάτα με καρπούζι



Φωτογράφιση: Alerie Lhomme, Styling: Edouard Sicot
Αρωματική 



Υλικά για 4 άτομα:


500 γραμμ. καρπούζι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμ. τυρί φέτα
12 ραπανάκια
1 ματσάκι φρέσκια μέντα
100 γραμμ. ελιές Καλαμών
Για τη σάλτσα: 4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση: 


Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ το καρπούζι και τη φέτα σε κυβάκια, τα ραπανάκια πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες και τα κομματάκια μέντας. Αναδεύετε ελαφρώς και τα κρατάτε σε δροσερό μέρος. 

Στο μεταξύ βάζετε το μέλι σε μπεν μαρί για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει πιο ρευστό, ρίχνετε το λάδι, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. 
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα, προσθέτετε τις ελιές και την αφήνετε στο ψυγείο για 30'. Τη σερβίρετε κρύα με φρυγανιές.


Tip: 

Αυτή η συνταγή μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ως πρωτότυπη γαρνιτούρα. Δένει καλά με χοιρινό κρέας και αρνί, ειδικά στη σχάρα, αλλά και με γλυκόξινη σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου