Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τουρκία:Η συμμετοχή σε κηδεία Κούρδου τιμωρείται με φυλάκιση


Χιλιάδες Κούρδοι στην κηδεία των τριών ακτιβιστριών

Καθημερινά από ότι φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν ενισχύει το καθεστώς τρόμου στην Τουρκία και απομακρύνει τη χώρα του από ελευθερίες και ευρωπαϊκό τρόπο ζωής με τα δικαιώματα που εμπεριέχονται. 

Ο δήμαρχος του Χακκάρι τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 1 έτους και 3 μηνών, διότι το 2012 μετείχε σε κηδεία ενός μέλους του ΡΚΚ στην περιοχή της Γιουξέκοβα. Ευτυχώς η “δικαστική” αυτή απόφαση δεν ήταν άμεσα εκτελεστέα και ο εν λόγω δήμαρχος άσκησε έφεση. Τώρα ευελπιστεί να διασωθεί από το ανώτατο δικαστήριο. 

Συγκεκριμένα στον δήμαρχο του Χακκάρι Φαντίλ Μπεντιρχάνογλου του είχε υποβληθεί μήνυση στο 2ο Πρωτοδικείο, διότι στις 10/8/2012 μετείχε στην κηδεία του μέλους του ΡΚΚ Φερντανέ Κινά που είχε σκοτωθεί σε σύρραξη στην περιοχή της Γιουξέκοβας. Η μήνυση που του έγινε ήταν για “συμμετοχή σε... παράνομη συγκέντρωση και διαδήλωση” . Μάλιστα η ποινή αυξήθηκε επειδή οι συγκεντρωμένοι δεν αποχώρησαν από την κηδεία παρά τις προειδοποιήσεις και την ...χρήση βίας (!). 

Ο δήμαρχος Φαντίλ Μπεντιρχάνογλου φοβούμενος μην προκαλέσει το καθεστώς Ερντογάν και βρεθεί σε κανένα μπουντρούμι ξαφνικά αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι: «Τιμωρήθηκα επειδή την συγκεκριμένη ημερομηνία μετείχα μαζί και με τον βουλευτή της περιοχής Αντίλ Ζοζανί, σε μια κηδεία στο Χακκάρι. Δυστυχώς η συμμετοχή σε κηδεία για εμάς θεωρείται αδίκημα». 

http://www.defencenet.gr

http://www.greekalert.com

                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου