Σελίδες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Καλαμπόκι: Τρόποι κατανάλωσης για τα παιδιά Το καλαμπόκι τρώγεται ψητό, βραστό ή στον ατμό μόνο του ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ιδέες για να το καταναλώνουν τα παιδιά.


Καλαμπόκι: Τρόποι κατανάλωσης για τα παιδιά
Το καλαμπόκι είναι ένα αμυλούχο λαχανικό, το οποίο περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1 (βοηθάει τη λειτουργία της μνήμης, στη διατήρηση της υγείας των νεύρων), Β2 (βοηθάει στη διατήρηση της υγείας των νεύρων), Β5, βιταμίνη C (ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι αντιοξειδωτική βιταμίνη), βήτα-καροτίνη (απαραίτητη για την καλή όραση και υγεία του δέρματος), βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτική βιταμίνη απαραίτητη για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη).
Επίσης είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος (προλαμβάνει την αναιμία), φυτικών ινών (βοηθούν στη διόγκωση των τροφών και την αποφυγή της δυσκοιλιότητας, καθαρίζουν το έντερο χαμηλώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα), υδατανθράκων (παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό), πολυακόρεστων (λινολεικό οξύ, βοηθάει στην καλή επιδερμίδα) και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (βοηθούν την καρδιά, χαμηλώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα).
Στο καλαμπόκι περιέχονται και ανόργανα συστατικά όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και ο χαλκός και ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο.
Το καλαμπόκι τρώγεται ψητό, βραστό ή στον ατμό μόνο του ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.
  • Μπορείτε να γεμίσετε μια αραβική πίτα με γαλοπούλα βραστή, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και να προσθέσετε καλαμπόκι. Είναι ένα πεντανόστιμο και εύκολο σνακ για το σχολείο!
  • Μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι σε ένα τοστ (γαλοπούλα βραστή, τυρί χαμηλό σε λιπαρά) και έτσι να γίνει πιο γευστικό!
  • Μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι στο ρύζι και έτσι να γίνει πιο γευστικό!
  • Μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι σε μια ψαρόσουπα ή σούπα λαχανικών!
  • Μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική πίτσα με σάλτσα ντομάτας, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και να τη στολίσετε με διάφορα λαχανικά, μεταξύ των οποίων και το καλαμπόκι!
  • Μπορείτε να βάλετε καλαμπόκι σε μια σαλάτα. Ταιριάζει πολύ με μαρούλι, ρόκα, αγγούρι και τόνο!
  • Μπορείτε να βάλετε μισό ή ένα ολόκληρο καλαμπόκι στα πιάτο του παιδιού σας σαν συνοδευτικό αντί κάποιου άλλου αμυλούχου συνοδευτικού, όπως το ρύζι ή τα μακαρόνια!
  • Μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας να φάει μισό καλαμπόκι σαν απογευματινό σνακ ή ένα ολόκληρο καλαμπόκι σαν βραδινό σνακ!

η εξαιρετική καί χρήσιμη πληροφορία ΑΠΟ: http://www.iatronet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου