Σελίδες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Γαλατόπιτα η παράξενη: Μια ασυνήθιστη συνταγή για γαλατόπιτα και πολύ νόστιμη! Μοιάζει με κρεμ μπρουλε.


recipe image

  Συστατικά :
8 κροκους
- 8 ασπραδια σε μαρεγκα
- 9 κ.σ. Αλευρι η ανθος αραβοσιτου βανιλια απο αυτη που την βραζουμε
- 3 βανιλιες κάψουλες
- 150 γρ . βουτυρο
- 1 κουπα ζαχαρη η και λιγο παρα πανω.
- 1 λιτρο γαλα φρεσκο με ολα τα λιπαρα του αν θελετε
- Ξυσμα απο 1 λεμονι
- βουτυρο και αρκερο τριμμενο παξιμαδι για το ταψι του φουρνου
- ζαχαρη αχνη για το πασπάλισμα και κανελα
- 1 βανιλια για το πασπαλισμα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

  

Οδηγίες:
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
- Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη και ριχνουμε τους κροκους και 
  τα χτυπαμε καλα εως να αφρισουν.  
  Ριχνουμε τις βανιλιες, το ξυσμα λεμονι,  το αλευρι, το μπέικιν και το γαλα.

- Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα. 
  Την πρσθετουμε σε δόσεις σιγα σιγα και ανακατευεουμε πολυ απαλα. 

- Παίρνουμε ενα βαθυ ταψι 40αρι και το βουτυρώνουμε και το πασπαλιζουμε 
 με αρκετο παρα πολυ καλα με το τριμενο παξιμαδι.

- Ριχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμους 
  για 40 -45 λεπτα και μετα στους 90 βαθμους για αλλα 40 λεπτα.

- Όταν ψηθεί και κρυώσει παρα πολυ καλα, το κοβουμε σε 
  αρκετα μεγαλα κομματια, πασπαλιζουμε με κανελα και με μπολικη 
  ζαχαρη αχνη μπερδεμενη με την βανιλια και το σερβιρουμε.

*Αν θελουμε το σερβιρουμε και με φρεσκα φρουτα οπως Φραουλες


                             


... λίγα μυστικά ακόμα ....

Η μαρέγκα πρεπει να ειναι πολυ σφηχτη .
  Και οταν την βαλουμε στο μειγμα δεν πρεπει να την ανακατεψουμε 
  τοσο πολυ και να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα !
  πρεπει να φαινεται και να ειναι σε κομματακια ,σε μεγεθος φουντουκιου ! 
  για να μείνει στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί η επάνω στρώση 
  που μοιάζει με κέικ. 
 Και ταψί μέγεθος 40χ40

- Και κάτι άλλο Εσείς να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη μέσα !! 
  Εδώ δεν βάζουν πολύ ζάχαρη στα γλυκά τους και όταν λέω 3 βανιλιες 
 λέω μπουκαλάκια - κάψουλες.  
 Και να αφήσετε το γλυκό να κρυωσει πολύ καλά πριν το κόψετε 
 σχεδόν 10 ώρες θα είναι καλά !

- Ο χρόνος του ψησιματος είναι ανάλογα με την κουζίνα σας Εσείς να κοιταξετε να 
έχει η επιφάνεια ένα ωραίο  χρυσοκαστανο χρωμα

- Πριν το ψήσιμο, ο χυλός είναι πολύ ρευστός, αλλά στο ψήσιμο πήζει και χωρίζεται σε 3 στρώσεις.
 Στη μέση της βάσης φαίνεται η κρέμα βανιλιας και από πάνω το παντεσπάνι.

- Η κρεμα μοιαζει  λιγο με την Κρεμα μπρουλε- Creme Brulee




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου