Σελίδες

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΔΙΠΛΟΥΝ ΟΡΩΣΙΝ ΟΙ ΜΑΘΟΝΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ «Διπλα βλεπουν αυτοι που γνωριζουν γραμματα». Στην εισοδο στο κτιριο της γραμματειας του Πανεπιστημιου του Εδιμβουργου...! ! ! !



Ειναι δωρο Θεου να μπορουμε να μιλουμε σε αυτη τη γλωσσα 
απο την ημερα της γεννησης μας. 
Και φυσικα μπορουμε πολυ πιο ευκολα να μαθουμε 
και αλλες ξενες γλωσσες σε σχεση με αλλους λαους.....

Μετα απο ολα τα παραπανω 


– εσυ γραφεις ακομη Greeklish;




από τήν : Κυρία Χρυσουλα Σταμοπουλου






1 σχόλιο:

  1. Το θέμα είναι μόνο πως το γράφουμε ή και πως το κατανοούμε?Δηλ. βλέπω αυτό το "πιασάρικο" λογότυπο που παίζει πολύ τώρα τελευταία στο διαδίκτυο. Το έχει το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το έχει το ένα το έχει το άλλο κτλ...
    Επειδή η γλώσσα εκφράζει την σκέψη και την συνείδηση νομίζω ότι απο την στιγμή που αυτή κοινωνία δεν εκφράζεται με βάση αυτές τις αρχές αλλά με τις αρχές της τεχνολογίας (έχουμε έναν Homo Technicus δηλ.)είναι λογικό και αναπόφευκτο να υπάρχει εκφυλισμός και λεξιπενία.
    Τώρα το να προβάλλουμε άσχετα και άκριτα τέτοια παραδείγματα ως πρότυπο, το μοναδικό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε έναν μιμητικό ον δίχως την κατανόηση του τί εκφράζει αυτό που βλέπει. Δεν είναι μόνο η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας αυτή που θα φέρει και μια αλλαγή στην συνείδηση του υποκειμένου.Εάν δεν μπορέσουμε να κατανοήσουμε βαθύτερα την φιλοσοφία και την ουσία του κοινωνικοιστορικού γίγνεσθαι, της εποχής αυτής θα έχουμε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα δίχως νόημα.
    Άρα η λύση δεν είναι μόνο η διδαχή της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας αλλά και η διδαχή της σκέψης που εκφράζει αυτή μέσω της αμφισβήτησης, της υπέρβασης και της διαλεκτικής που χαρακτήριζε την τότε εποχή.
    Αποφεύγοντας τις εθνικιστικές κορώνες απο ημιμαθή ή και αμαθή υποκείμενα οι οποίες υπό μορφή σύγχρονου διαφημιστικού slogan εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ιστορική βουτιά στον Αρχαίο Κόσμο με σκοπό την άντληση εμπειριών και γνώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή