Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Χοιρινά παϊδάκια µε φουντούκια και σάλτσα χοϊσίν Η σάλτσα χοϊσίν είναι η μπάρμπεκιου σος των Κινέζων. Φτιάχνεται από σόγια, καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά και έχει δυνατή και ελαφρώς γλυκιά γεύση


Χοιρινά παϊδάκια µε φουντούκια και σάλτσα χοϊσίν
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, 
εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάνου

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
2 κιλά χοιρινός σιδηρόδροµος (το ζητάτε έτσι από τον κρεοπώλη)
2 κ.σ. φιστικέλαιο
3/4 φλ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη   
TIP: Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου ή φρέσκια σαλάτα.
1/4  φλ. λευκό ξίδι µπαλσάµικο
3/4 φλ. σάλτσα χοϊσίν (hoisin sauce, στα µεγάλα σουπερµάρκετ)
4 κ.σ. φουντούκια, καβουρντισµένα
(για το καβούρντισµα ξηρών καρπών βλ.  συνταγή
«Ψητά κολοκυθάκια με πανσέτα και φιστίκια » το 3ο βήµα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουµε µια σχάρα, τοποθετούµε τα παϊδάκια (ολόκληρο το καρέ, όχι κοµµένα) και ψήνουµε στην ψησταριά, µέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώµα.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Μεταφέρουµε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, τα σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο και τα ψήνουµε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε φιστικέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη και το ξίδι και τα βράζουµε, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουµε τη σάλτσα χοϊσίν και βράζουµε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Περίπου στα µισά του ψησίµατος ξεσκεπάζουµε το κρέας και µε ένα πινέλο το αλείφουµε µε τη σάλτσα (φυλάµε όση περισσέψει). Ψήνουµε για 10 λεπτά ακόµη και επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
Βγάζουµε το ταψί από τον φούρνο και κόβουµε το κρέας σε µερίδες. Σπάµε τα καβουρντισµένα φουντούκια και τα προσθέτουµε στη σάλτσα που περίσσεψε. Βάζουµε τα παϊδάκια σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και τα περιχύνουµε µε τη σος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου