Σελίδες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ντοματόρυζο με φέτα στο Φούρνο



recipe image


Συστατικά:

1 κιλό ντομάτες ώριμες καθαρισμένες και χωρίς σπόρους και  φλούδα
- 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κύβους
- 1 κούπα λάδι
- 500 γρ ρύζι
- 3 πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 1 /2 μάτσο μαϊντανό κομμένο
- 100 γρ φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους,
- Αλείφουμε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο και λίγο νερό, βάζουμε τις μισές ντομάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε και το μισό απο το σκόρδο και τις πιπεριές
- Ανακατεύουμε το ρύζι με τον μαιδανό, βάζουμε το μισό επανω στις ντομάτες και ρίχνουμε το λάδι.
- Βάζουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ρυζι με τον μαϊντανό και τελειώνουμε με το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε και την φέτα και τέλος ριχνουμε και το νερό μέχρι να  σκεπαστεί το ρύζι
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου