Σελίδες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Γαυροκεφτέδες...Νόστιμος μεζές για ουζάκι η μπύρα. Μπορεί όμως να γίνει το κανονικό μας φαγητό αν το συνοδέψουμε με μια σαλάτα.


recipe image

    Συστατικά :
  • 1 κιλό γαύρο.
  •    1 αυγό.
  •    4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
  •    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  •    1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει.
  •    Μαϊντανό,   Δυόσμο.
  •    1 σκελίδα σκόρδο.
  •    1 ντομάτα ώριμη σφικτή σε κομματάκια.
  •    Αλάτι,   Πιπέρι,   Ρίγανη.
  Oδηγίες :

Καθαρίζουμε τον γαύρο , τον πλένουμε πολύ καλά, και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο.    
- Τον φιλετάρουμε και τον κόβουμε μικρά κομματάκια με το ψαλίδι της κουζίνας.
- Αλατίζουμε, και προσθέτουμε το σκόρδο τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα ,
  καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.   
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και κάνουμε έναν χυλό πολύ παχύρρευστο.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα .   
  Όταν ροδοκοκκινίσουν οι κεφτέδες, τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε 
  σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τρώγονται ζεστοί, αλλά το ίδιο ευχάριστα και κρύοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου