Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Έξυπνα Τηγανητή Πατάτα



Αυτές οι πατάτες έχουν τη νοστιμιά της τηγανητής, αλλά είναι πιο υγιεινές και πιο οικονομικές.
Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις ξύνουμε μ’ ένα μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος.  

Στη συνέχεια, τις κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε – στρογγυλές ή μακρουλές – 
όπως ακριβώς θα θέλαμε και τις τηγανητές πατάτες μας.
Αλείφουμε με λίγο λάδι τη λαμαρίνα του φούρνου ή οποιοδήποτε ρηχό ταψί.

Εάν δεν έχουμε, αναποδογυρίζουμε ένα ταψί και χρησιμοποιούμε τον πάτο του. Απλώνουμε τις πατάτες χωρίς να είναι η μία πάνω στην άλλη και τις αλείφουμε  με λίγο λάδι με ένα πινέλο. 
Εάν δεν έχουμε πινέλο τις αλείφουμε με τα χέρια πριν τις στρώσουμε στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις και ψήνουμε – ανάλογα με το πως τις έχουμε κόψει – για ένα τέταρτο έως είκοσι λεπτά, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο. 
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, παρατηρούμε ότι οι πατάτες βράζουν με τους χυμούς τους και κάνουν μια τραγανή, ξεροψημένη επιφάνεια. 
Δε χρειάζονται ανακάτεμα ή αναποδογύρισμα. 
Όταν τις βγάλουμε, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο ρίγανη. 
Οι πιο «απαιτητικοί» μπορούν να προσθέσουν ανάμεσα στις πατάτες λίγο σκορδάκι.
Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι θα έχετε μετανιώσει γιατί βάλατε λίγες. Κι αφού τις φάτε, θα νιώσετε ότι δε βάρυνε καθόλου το στομάχι σας. 
Είναι ψημένες με πολύ ελαφρύ τρόπο. Δεν έχουν καμία σχέση με την τηγανητή και με το λάδι και τις συνέπειές του. 
Ο Χοντρούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου