Υλικά
2 αυγά
2/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα σπόρια ροδιού
1/2 κούπα χυμό ρόδι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ρόδια (δείτε εδώ πως θα τα καθαρίσουμε εύκολα).
- Κόβουμε στην μέση το ρόδι και τα στίβουμε για να βγάλουμε τον χυμό τους.
- Ένας άλλος τρόπος για να πάρουμε τον χυμό τους είναι να βάλουμε τα σπόρια
από το ρόδι στο μπλέντερ και μετά να τα στραγγίξουμε με ένα τούλι.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό ρόδι, τα σπόρια ροδιού, το λικέρ ρόδι και το αλάτι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέϊκιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Με ένα κουτάλι ή με το κουτάλι παγωτού παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και
γεμίζουμε τα φορμάκια/χάρτινες θήκες για μάφινς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.
Μερίδες: 14
πηγή : http://www.enter2life.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου