Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Καψαλιστά βερίκοκα µε παγωµένο σαλέπι To ζεστό σαλέπι είναι ένα γνωστό θερμαντικό ρόφημα, αλλά εδώ μπαίνει στην κατάψυξη και γίνεται δροσιστικό. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, δοκιμάστε να το φτιάξετε με πιπερόριζα, μαστίχα ή καρδάμωμο


Καψαλιστά βερίκοκα µε παγωµένο σαλέπι

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, 
εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου

ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια του Μαρτίνι)
2 κ.γ. σαλέπι, σε σκόνη (σε καταστήµατα µε µπαχαρικά και είδη υγιεινής διατροφής)
2 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. µείγµα από µοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και κανέλα                           
ΤIP: Μπορείτε να πάρετε έτοιμο μείγμα σαλεπιού και να το ετοιμάσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
10 βερίκοκα
300 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουµε 350 ml νερό. Μόλις έρθει σε βρασµό, προσθέτουµε το σαλέπι, τη ζάχαρη και το µείγµα µπαχαρικών. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και ανακατεύουµε µέχρι να προκύψει µια παχύρρευστη κρέµα. Αφήνουµε στην άκρη να κρυώσει.
Γεµίζουµε µε το σαλέπι παγοθήκες της αρεσκείας µας και τις βάζουµε στην κατάψυξη, για να παγώσουν. Κόβουµε τα βερίκοκα στα τέσσερα και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Καίµε την επιφάνειά τους µε ένα καµινέτο, µέχρι να σκάσει η φλούδα και να καψαλιστούν.
Βγάζουµε τα παγάκια από τις παγοθήκες και τα θρυµµατίζουµε µε τον παγοκόφτη, ή τα σπάµε στο γουδί, ή τα περνάµε από το multi. Σε κάθε ποτήρι του Mαρτίνι βάζουµε 6 κοµµάτια από τα καψαλισµένα βερίκοκα και 2-3 κουταλιές θρυµµατισµένο πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου