Σελίδες

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Κακοποιημένα ζώα στην Αρεόπολη...κάτι πρέπει να γίνει!!

Κακοποιημένα ζώα στην Αρεόπολη

Τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιαστεί ένα φριχτό φαινόμενο στην Αρεόπολη.
Πολλές γάτες της περιοχής βρίσκονται ακρωτηριασμένες, όχι από ατύχημα αλλά σκόπιμα. Μια ακόμα απόδειξη πως το χειρότερο και πιο επικίνδυνο ζώο της φύσης είναι ο άνθρωπος! Ο νέος νόμος με αρ. 4039/2012 "περί προστασία των ζώων συντροφιάς" ορίζει στο άρθρο 16 ότι " απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός", ενώ στο άρθρο 20 αναφέρει ότι οι παραβάτες 
τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές διπλασιάζονται.  
Παρ' όλο που ο νόμος επισύρει μεγάλες ποινές για την κακοποίηση των ζώων οι παραβάτες όχι μόνο δεν φοβούνται αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι κακοποιώντας απροστάτευτα και αδέσποτα ζώα. 
Οι Τοπικές Αρχές σε τέτοια φαινόμενα φαίνεται να σιωπούν και να μην παρεμβαίνουν ως οφείλουν τόσο με την περισυλλογή και στείρωση των αδέσποτων ζώων όσο και με την ανεύρεση και την τιμωρία των δραστών τόσο βάναυσων πράξεων.
Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί!
http://manivoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου