Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ραδίκια του βουνού με αβγά ποσέ

Ραδίκια του βουνού με αβγά ποσέ
- Πλένω, στραγγίζω και καθαρίζω 300 γρ. άγρια ραδίκια.
- Ψιλοκόβω 2 κρεμμύδια και.....
3 φέτες μπέικον και τα σοτάρω ελαφρώς, 
σε ένα τηγάνι, στο λίπος του μπέικον. 
Τα αφήνω στην άκρη.

-Κόβω 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια. 
- Λιώνω 1 σκελίδα σκόρδο στο γουδί και το αναμειγνύω με 1-2 κ.σ. έ.π. 
ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο. 
Ανακατεύω τα κυβάκια του ψωμιού με το μείγμα, τα αραδιάζω σε μια 
λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνω στον φούρνο, 
σε μέτρια ένταση, ώσπου να ροδίσουν. 
- Πασπαλίζω με  λίγο θαλασσινό αλάτι και αφήνω στην άκρη.

*Ετοιμάζω μια γαλλική βινεγκρέτ, χτυπώντας σε ένα μπολ  
- 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μου με λίγο αλάτι και 
- προσθέτοντας σταδιακά 6 κ.σ. σπορέλαιο και 2 κ.σ. ξίδι.

- Σε ένα τηγάνι ρίχνω 1 φλ. νερό, λίγο αλάτι και 1 κ.σ. ξίδι 
και τα αφήνω να έρθουν σε βρασμό. 
Χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω μέσα 2 αβγά (τα έχω σπάσει προηγουμένως
χωριστά σε 2 μπολάκια) και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα έπειτα από 
2-3 λεπτά, φροντίζοντας να είναι μελάτα. 

- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύω τα ραδίκια με τη βινεγκρέτ, 
τα σοταρισμένα κρεμμύδια, 
το μπέικον  
τα κρουτόν κ 
βάζω επάνω τα αβγά ποσέ. 

Κατά το σερβίρισμα τα μελάτα αβγά θα ανακατευτούν 
με τα υπόλοιπα υλικά. 
Πασπαλίζω προαιρετικά με 150 γρ. κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια. 
(υλικά για 4 άτομα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου