
συστατικά :
- 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο ή....
σιμιγδάλι ψιλό
- 2/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 2/3 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 1 κ.αλάτι
- 25-30 φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε άλμη
- 1/4 φλιτζανιού λάδι.
οδηγίες :
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι,
το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά
το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά
- Αλείφουμε καλά με λάδι ένα πυρέξ περίπου 22 Χ 23 εκ.
και απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα τα μισά αμπελόφυλλα.
και απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα τα μισά αμπελόφυλλα.
- Αλείφουμε καλά με λάδι τα αμπελόφυλλα και αδειάζουμε μέσα
το μείγμα του γιαουρτιού.
το μείγμα του γιαουρτιού.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε
με αρκετό λάδι.
με αρκετό λάδι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45 λεπτά περίπου.
- Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο,αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό,
η πίτα μας είναι έτοιμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και την κόβουμε.
*Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύα!εγώ την έψησα
σε φόρμα του κέικ.mageirikesdiadromes.gr
- Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο,αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό,
η πίτα μας είναι έτοιμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και την κόβουμε.
*Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύα!εγώ την έψησα
σε φόρμα του κέικ.mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου