
Υλικά
Για την βάση
Για την βάση
- 6 αυγά
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα....
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα....
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 10 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 10 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη
Σοκολάτα γλάσο
- 200 γρ. σοκολάτα
- 150 γρ. βούτυρο
- 5 κουταλιές ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα
- 150 γρ. βούτυρο
- 5 κουταλιές ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα
Οδηγίες
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προς το τέλος προσθέστε μία προς μία κουταλιά
της σούπας ζεστό νερό.
Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, το κακάο
και το μπέικιν πάουντερ, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά
σε ένα λαδωμένο ταψί και το μεγέθους 23×32 cm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
για 15 – 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προς το τέλος προσθέστε μία προς μία κουταλιά
της σούπας ζεστό νερό.
Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, το κακάο
και το μπέικιν πάουντερ, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά
σε ένα λαδωμένο ταψί και το μεγέθους 23×32 cm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
για 15 – 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάλτε την ζελατίνη σε χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε
για περίπου δέκα λεπτά να φουσκώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια παχιά κρέμα.
Ζεσταίνουμε τον Χυμό με ζελατίνη ελαφρά και προσθέστε
στη χτυπημένη κρέμα.
Αναμείξτε καλά
για περίπου δέκα λεπτά να φουσκώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια παχιά κρέμα.
Ζεσταίνουμε τον Χυμό με ζελατίνη ελαφρά και προσθέστε
στη χτυπημένη κρέμα.
Αναμείξτε καλά
Για το γλάσο,
σε μέτρια φωτιά βάλτε να ζεσταθούν όλα τα υλικά μαζί
και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
Αφήστε το να κρυώσει.
Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το γλάσο και αφήστε το αρκετές ώρες
να κρυώσει έτσι ώστε να ενισχυθούν και να συνδυαστούν οι γεύσεις
σε μέτρια φωτιά βάλτε να ζεσταθούν όλα τα υλικά μαζί
και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
Αφήστε το να κρυώσει.
Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το γλάσο και αφήστε το αρκετές ώρες
να κρυώσει έτσι ώστε να ενισχυθούν και να συνδυαστούν οι γεύσεις
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το πορτοκάλι περιέχει οξέα που θα ενισχύσουν την κρέμα
από την ανάμειξη με το χυμό, οπότε αν δεν θέλετε να
χρησιμοποιήσετε ζελατίνη μπορεί να παραλειφθεί.
Το πορτοκάλι περιέχει οξέα που θα ενισχύσουν την κρέμα
από την ανάμειξη με το χυμό, οπότε αν δεν θέλετε να
χρησιμοποιήσετε ζελατίνη μπορεί να παραλειφθεί.
μετάφραση από : sokolatomania.gr
~~~~ maminajela.com
Sastojci
kora
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
4 kašike kakao
6 kašika tople vode
sok od jedne narandže
kašikica praška za pecivo
penasti krem
5 dcl. slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 dcl. sveže ceđenog soka od narandže
10 gr. želatina u prahu
glazura
200 gr. čokolade za kuvanje
150 gr. maslaca
5 kašika šećera
5 kašika mleka
Priprema
Penasto umutiti jaja i šećer. Pred kraj mućenja dodavati jednu po jednu kašiku tople vode.
Dodati sok od narandže, brašno, kakao i prašak za pecivo, lagano izmešati i sipati u
podmazan i brašnom psut pleh dimenzija 23x32 cm.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 - 20 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
Želatin staviti u sok od narandže i ostaviti desetak minuta da nabubri.
Umutiti slatku pavlaku i šećer u gust šlag.
Sok sa želatinom blago zagrejati i dodati u umućenu slatku pavlaku.
Dobro izmešati mikserom.
Za glazuru, na umerenoj vatri zagrevati sve sastojke zajedno i mešati
da se dobije glatka i sjajna smesa. Ostaviti da se dobro prohladi.
Na koru rasporediti krem od slatke pavlake, preliti glazuru i ostaviti
nekoliko sati da se stegne i da se sjedine ukusi.
NAPOMENA
Narandža sadrži kiseline koje će slatku pavlaku učvrstiti već pri samom
mešanju sa sokom , ako ne želite da koristite želatin može se izostaviti.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου