Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μια αφανής ηρωίδα Η ρακοσυλλέκτρια που έσωσε και ανέθρεψε 30 εγκαταλελειμμένα μωρά


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Η 89χρονη  Lou Xiaoying από την Κίνα, διεκδικεί επάξια τον τίτλο της "ηρωίδας" μιας και κατάφερε, επί 40 συνεχόμενα χρόνια να σώσει και να αναθρέψει περισσότερα από 30 εγκαταλελειμμένα μωρά, τα οποία έβρισκε σε κάδους απορριμάτων.
Η ίδια μαζί με το σύντροφό της, κράτησαν τέσσερα παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα τα έδωσαν σε φίλους και συγγενείς προκειμένου να μπορούν να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς. Το νεότερο γιο της,τον οποίο ονόμασε Zhang Qilin, που σημαίνει σπάνιος και πολύτιμος, τον βρήκε στα σκουπίδια πριν επτά χρόνια. "Παρ'όλο που τότε ήμουν αρκετά μεγάλη για να μπορώ να αναθρέψω ένα μικρό παιδί, δεν μπορούσα να τον παρατήσω. Με κοίταζε με τα γλυκά του μάτια κι ήταν σαν να με εκλιπαρούσε για βοήθεια. Τον πήρα μαζί μου στο σπίτι μου στην εξοχή και τον περιέθαλψα. Τώρα είναι απόλυτα υγιής και χαρούμενος", δήλωσε η ίδια σε παλιότερη συνέντευξή της. 
Όπως η ίδια επισημαίνει, όλα ξεκίνησαν το 1972, όταν την ώρα που μάζευε σκουπίδια, βρήκε ένα παρατημένο,ετοιμοθάνατο κοριτσάκι. "Βλέποντάς την να μεγαλώνει ένιωθα απεριόριστη χαρά και συνειδητοποίησα πόσο πολύ με ενδιέφερε η φροντίδα των παιδιών. Αυτά τα πλάσματα χρειάζονται την αγάπη μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιοι γονείς καταφέρνουν και τα παρατάνε με τέτοιο τρόπο". 
Η Lou έχει και μια βιολογική κόρη, την Zhang Caiying, η οποία έχει ακολουθήσει το δρόμο της μητέρας της κι έχει αφιερώσει τη ζωή της στην αναζήτηση και υποστήριξη εγκαταλελειμμένων παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου