Σελίδες

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ραμάλα: Τα παιδιά στη φυλακή




Περίπου 700 παιδιά από τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης 
συλλαμβάνονται και φυλακιζονται κάθε χρόνο 
από τις αρχές του Ισραήλ. 
Από το 2.000 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι 
έχουν φυλακιστει περισσότεροι από 8.000 ανήλικοι.
Αποστολή της Βασιλικής Σιούτη

Το «παράπτωμα» τους συνήθως ειναι ότι πέταξαν πέτρες έιτε στο τείχος με το οποίο τους έχουν φυλακισει, έιτε στις πάνοπλες δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής που τους στερεί την ελευθερία τους αλλά και το δικαίωμα τους να έχουν πατρίδα και να κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτή. Τα στοιχεία αυτα δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στη Ραμάλα, για πρώτη φορά, σε μια διεθνή συνάντηση που έγινε εδώ για να κάνει γνωστό το πρόβλημα με τους παλαιστίνιους κρατουμένους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιστίνιων γονιών, υπάρχουν παιδιά που αναγκάζονται να διακόψουν το σχολείο, αφού κρατούνται για πολυ καιρό , στερούμενα κάθε δικαιώματος. Άλλες φορές, πάλι, η σύλληψη μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες και τα παιδιά να αφεθούν ελεύθερα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα όμως τους έχουν δέσει τα μάτια και τα χέρια, τα έχουν ανακρινει με βίαιο τρόπο και τα έχουν απειλήσει.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που παραβρέθηκαν στη διεθνή συνάντηση "Freedom & Dignity" για την Παλαιστίνη, συμφώνησαν ότι η άμεση απελευθέρωση των παιδιών που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα και να ξεκινήσει άμεσα διεθνής καμπάνια για το θέμα αυτο.



http://www.thepressproject.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου