Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γερμανία: Αναβολή της δίκης των Νεοναζί












Οι εξοργισμένες για την καθυστέρηση των αποζημιώσεών τους οικογένειες των Τούρκων θυμάτων ενός πυρήνα Νεοναζί που δικάζεται για εγκλήματα στη Γερμανία, θα λάβουν αποζημιώσεις και για τα έξοδά τους, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές του Βερολίνου.

Η δίκη της 38χρονης Μπεάτε Τσέπε, η οποία προσάγεται για τη συμμετοχή της στις ρατσιστικού κινήτρου δολοφονίες οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μίας αστυνομικού, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στο Μόναχο, όμως το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της έως τις 6 Μαΐου.

Οι συνήγοροι των οικογενειών των θυμάτων και ένα κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψαν την αναβολή της δίκης ως σκληρή απόφαση για τις κατά βάση χαμηλού εισοδήματος μέλη των οικογενειών τους, τα οποία αναγκάζονται να απουσιάσουν από την εργασία τους, να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια και να πληρώνουν ξενοδοχεία στο Μόναχο.

Ο Γκαμζέ Κουμπασίκ, του οποίου ο πατέρας Μεχμέτ βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό το 2006, μιλώντας στην εφημερίδα Ρουρ Ναχρίχτουνγκ χαρακτήρισε την αναβολή «χαστούκι στο πρόσωπο» των θυμάτων. «Προετοιμαζόμουν νοητικά για τη δίκη αυτή. Η ψυχική πίεση απλώς αυξάνεται»,πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας (πρωτεύουσας της οποίας είναι το Μόναχο) Μπεάτε Μερκ δήλωσε πως «όλοι αυτοί θα λάβουν οικονομική αποζημίωση» γι’ αυτά τα έξοδα.



από:www.real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου