Σελίδες

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κέικ λαδιού με φρούτα



Κέικ λαδιού με φρούτα

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2 φλιτζάνια τριμμένη αμυγδαλόψιχα 
- 3 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) 
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 
- 1 φλιτζανάκι μπράντι 
- 1½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι 
- 1 κουταλάκι ανθρακική σόδα 
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και χυμό από ½ πορτοκάλι 
- 1 κουταλάκι τριμμένο κανελογαρύφαλλο 
*Για το σιρόπι: 
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
- 1 φλιτζάνι νερό 
- 2 κουταλιές μπράντι 
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 
*Για τα φρούτα: 
- 350 γρ. φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες ή ακτινίδια) 
- 1½ κουταλιά ζάχαρη 
- 1½ κουταλιά μπράντι

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπα το λάδιμε τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου και ύστερα ρίξε στο μείγμα τα παρακάτω: έναν-έναν τους κρόκους, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, το μπράντι με τη σόδα διαλυμένη μέσα, ύστερα το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ και τα κανελογαρύφαλλα. Χτύπα επίσης τα ασπράδια σε μαρέγκα και πρόσθεσέ τα κι αυτά στο μείγμα για το κέικ λαδιού με φρούτα.
  • 2 Βάλε το μείγμα σου σε μια φόρμα και ψήσ’ το για 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  • 3 Επωφελήσου από αυτό το διάστημα: έχεις άφθονο χρόνο να ετοιμάσεις το σιρόπι και να το αφήσεις να κρυώσει. Έτσι, μόλις το κέικ θα βγει από το φούρνο, εσύ θα του την έχεις στημένη και θα το περιχύσεις με το σιρόπι εκεί που δεν θα το περιμένει…
  • 4 Τέλος, κόψε τα φρούτα, ανάμειξέ τα με το μπράντι και τη ζάχαρη και άφησέ τα ήσυχα για 15 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρεις το κέικ λαδιού με φρούτα, διακόσμησέ το με τα φρούτα.
 http://cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου