Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2 φλιτζάνια τριμμένη αμυγδαλόψιχα
- 3 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζανάκι μπράντι
- 1½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
- 1 κουταλάκι ανθρακική σόδα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και χυμό από ½ πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι τριμμένο κανελογαρύφαλλο
*Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές μπράντι
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
*Για τα φρούτα:
- 350 γρ. φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες ή ακτινίδια)
- 1½ κουταλιά ζάχαρη
- 1½ κουταλιά μπράντι
Ξεκινάμε!
Ξεκινάμε!
- 2 Βάλε το μείγμα σου σε μια φόρμα και ψήσ’ το για 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
- 3 Επωφελήσου από αυτό το διάστημα: έχεις άφθονο χρόνο να ετοιμάσεις το σιρόπι και να το αφήσεις να κρυώσει. Έτσι, μόλις το κέικ θα βγει από το φούρνο, εσύ θα του την έχεις στημένη και θα το περιχύσεις με το σιρόπι εκεί που δεν θα το περιμένει…
- 4 Τέλος, κόψε τα φρούτα, ανάμειξέ τα με το μπράντι και τη ζάχαρη και άφησέ τα ήσυχα για 15 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρεις το κέικ λαδιού με φρούτα, διακόσμησέ το με τα φρούτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου