Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Βοστώνη – Αστυνομία: Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη υπόπτου - Διάψευση CNN


boston erevnes3333
 
 
 
 
 
 
 
Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία της πόλης αυτής, διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι κρατείται ένας ύποπτος.

"Παρά τις πληροφορίες που λένε το αντίθετο, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο (της έρευνας για) την επίθεση στον Μαραθώνιο", επισήμανε η αστυνομία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο "Twitter", λίγο μετά την μετάδοση από το CNN της πληροφορίας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Την ίδια ώρα και η εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βοστόνης, Μπράντι Ντονίνι-Μελανσόν, δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για την επίθεση στην Βοστόνη.

Αντιθέτως το CNN "μίλησε" το βράδυ της Τετάρτης, για σύλληψη ενός υπόπτου βασισμένο σε δύο βίντεο, που φέρονται να τον απεικονίζουν, ένα από κάμερα γειτονικού καταστήματος κι ένα από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστώνης.

Οι αρχές - που έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των εκρηκτικών μηχανισμών- ανακοίνωσαν ότι πιθανόν ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας. Την πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για να παραστεί σε τελετή μνήμης για τα θύματα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε διάγγελμά του την Τρίτη, χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μέρος της περιοχής όπου πραγματοποιήθηκε το αιματηρό χτύπημα παραμένει αποκλεισμένο, καθώς αστυνομικοί συνεχίζουν τη συγκέντρωση στοιχείων.

Παράλληλα, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο δήλωσε πως οι Αρχές παρατείνουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας -ορατά και μη- στα μέσα μεταφοράς, ενώ προέτρεψε τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ενημερώνουν άμεσα τα τοπικά όργανα της τάξης για οποιαδήποτε ένδειξη ύποπτης δραστηριότητας.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Βοστώνης επικήρυξαν τους δράστες με 50.000 δολάρια.

CNN: Boston Marathon bombings: "Substantial progress" in case, source says
BBC: Boston Marathon bombing: FBI reveals pressure cooker clues

πηγή: http://www.ert.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου