Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Παρελθόν αποτελεί πλέον η Pizza Hut και από τη Θεσσαλονίκη, με την εταιρεία Food Plus (Pizza Hut & Kfc) να βάζει οριστικό λουκέτο στο τρίτο κατά σειρά- και τελευταίο- κατάστημά της επί της οδού Λ. Νίκης.





Όπως εξηγεί στο Capital.gr ο Δ/νων Σύμβουλος της Food Plus Παναγιώτης Τραϊφόρος, η εταιρεία έχει προχωρήσει το τελευταίο δωδεκάμηνο σε περικοπή δαπανών, εξυγίανση και αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων Pizza Hut, ενώ τα μόνα καταστήματα που λειτουργούν πια είναι αυτά της Αττικής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σταδιακή (από τον Ιανουάριο 2013 και εντεύθεν) αναστολή λειτουργίας των τριών «σοβαρά ζημιογόνων» εστιατορίων στη Θεσσαλονίκη… ζημιές που οφείλονται τόσο στην κλιμακούμενη ύφεση στον κλάδο της εστίασης με αποτέλεσμα την αλλαγή των αγοραστικών συνηθειών των καταναλωτών, όσο και στο πολύ υψηλό λειτουργικό κόστος των συγκεκριμένων καταστημάτων.

«Πρόκειται για μια επίπονη απόφαση δομικής ανασυγκρότησης, που μας λυπεί ιδιαίτερα ως εταιρεία, ωστόσο κατέστη αναπόφευκτη, καθώς παρά τις επανειλημμένες και μακροχρόνιες προσπάθειες της Διοίκησης, δεν επετεύχθη τελικά κοινά αποδεκτή λύση με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην Food Plus, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργικά αλλά και οικονομικά βιώσιμη συνέχιση της λειτουργίας τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ/νων Σύμβουλος της Food Plus.

Οι 21 εργαζόμενοι που ειδοποιήθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη ότι κλείνει και το εστιατόριο στην οδό Νίκης ισχυρίζονται πως η διεύθυνση της εταιρείας τους ζητούσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές, στις οποίες αντιδρούσαν.

«Όντως εκλήθησαν όλοι οι εργαζόμενοι μας στα καταστήματα της Αττικής να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις Εργασίας, βασιζόμενες πλέον στην ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά και τη λήξη της Μετενέργειας της Κλαδικής Σύμβασης των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων τον Αύγουστο του 2012», διευκρινίζει από την πλευρά της η Food Plus και συνεχίζει: «υπήρξε σημαντική οικειοθελής παροχής της εταιρείας μας (διαφορετικού ύψους ανά ειδικότητα εργασίας), παρότι η Food Plus έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια ζημιογόνα σε λειτουργικό επίπεδο. Αυτό επετεύχθη, και συνέτεινε αποφασιστικά –μεταξύ και άλλων πρωτοβουλιών και ενεργειών της Διοίκησης - στο να διατηρηθεί ένας πραγματικά πολύ μεγάλος αριθμός καταστημάτων μας ζωντανός. Και το κυριότερο όλων, να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας μέσα σε αυτά.

Ατομικές συμβάσεις με το ίδιο σκεπτικό εκλήθησαν να υπογράψουν και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων μας της Θεσσαλονίκης, αρχής γεννωμένης από Ιανουάριο του 2013. Παρ’ όλες τις επίπονες, και επί μακρόν προσπάθειες μας, αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό. Ως αποτέλεσμα, τα τρία καταστήματα της Θεσσαλονίκης, που υπήρξαν ζημιογόνα επί σειρά των τελευταίων ετών, δεν μπόρεσαν δυστυχώς να διασφαλίσουν ούτε τη λειτουργική, ούτε την οικονομική βιωσιμότητα τους» απαντά ο κ. Τραϊφόρος.

Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο διάστημα, η Food Plus είχε αναστείλει τη λειτουργία στα δύο καταστήματα Pizza Hut της συμπρωτεύουσας: στην Καλαμαριά στις 5 Φλεβάρη και στη Χαριλάου στις 28 Μαρτίου. Πλέον η εταιρεία διατηρεί συνολικά 25 καταστήματα και 350 θέσεις εργασίας, όλα στην Αθήνα.

Παρόλα αυτά, η Food Plus αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να φύγει η Pizza Hut από την Ελλάδα. «Παραμένει δέσμευση της Διοίκησης της Εταιρείας μας να συνεχίσει η Pizza Hut δυναμικά, και να παραμείνει ενεργά δραστήρια στην Ελλάδα, με άρτια λειτουργικά αλλά και οικονομικά βιώσιμα εστιατόρια, που όχι μόνο να διαφυλάττουν, αλλά και να ενισχύουν τα υψηλότητα επίπεδα ποιότητας τόσο του προϊόντος μας όσο και της εξυπηρέτησης των πελατών μας» τονίζει ο Δ/νων Σύμβουλος της Food Plus, αναφέροντας παράλληλα πως στην παρούσα φάση, και με τα παρόντα δεδομένα, δεν είναι στις σκέψεις της εταιρείας το κλείσιμο και άλλων καταστημάτων.

Αντιθέτως, όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν στο εγγύς μέλλον, η Food Plus ευελπιστεί σε περαιτέρω επέκταση του δικτύου της, συνεχίζοντας προς το παρόν να εστιάζει στην προσπάθεια για ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών προϊόντων, όπως και προϊόντων και υπηρεσιών χαμηλής τιμής.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

vicky.kourlibini@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου