Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ


1. Πολτοποιούμε στο μούλτι ένα μεγάλο πλυμένο πορτοκάλι και 
3 μυρωδάτα μανταρίνια με τις φλούδες τους. Τα αφήνουμε στην άκρη.2. Πολτοποιούμε 1,5 φλιτζάνι καρύδια και μισή σοκολάτα υγείας (100γρ.) 
σε σκόνη και τα αφήνουμε στην άκρη .
3. Ετοιμάζουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι.
4. Αλευρώνουμε 1 φλυτζάνι σταφίδες και τα αφήνουμε στην άκρη . 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπάμε στο μίξερ 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σοφτ με 

2,5 φλιτζάνια ζάχαρη και λίγη βανίλια . 
Σιγά σιγά, αφού χτυπηθούν καλά, προσθετουμε τα 5 αυγά και μετά 

ρίχνουμε 1 μικρό αγελαδινό γιαουρτάκι σε κεσεδάκι . 

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα το πολτοποιημένο πορτοκάλι και 
τα μανταρίνια που είχαμε αφήσει στην άκρη ΚΑΙ ΤΟ ΞΎΣΜΑ . 
Μετά ρίχνουμε 3 γεμάτα φλιζάνια ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις,ανακατεμένο 

με 2 κουταλάκια του γλυκού μπεκιν πάουντερ και μισό κουταλάκι γλυκού 
σόδα φαγητού . 
Εν συνεχεία προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι, τη σοκολάτα και τέλος τις αλευρωμένες σταφίδες και ανακτεύουμε απαλά το μίγμα. 
Το ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στρογγυλό 30άρι, 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 

για 1 ώρα περίπου (αντιστάσεις) . 
 
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε 

σε μεγάλο στρογγυλό σκεύος ή πιατέλα. Ετοιμάζουμε τη ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ 
( εγώ πήρα 2 συγκευασίες έτοιμη ζαχαρόπαστα από το γνωστό 
γερμανικό κατάστημα την πρώτη φορά ενώ τώρα τις πήρα από το ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ . 
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΠΛΑΣΤΗ, δηλαδή καλύτερης ποιότητας ).  
Τη ζέστανα ρίχνοντας τα 2 σακουλάκια κλειστά σε ζεστό νερό και μετά πάνω 
σε μία λαδόκολλα έριξα λίγο νεσεστέ ( για να μην κολλάει ) και τη ζύμωσα καλά. 
Την άνοιξα με τον πλάστη σαν φύλλο πίτας και την τοποθέτησα πάνω στο 

ΚΡΥΟ κέικ καλύπτοντάς το ολόκληρο και αφαίρεσα με μαχαιράκι ό,τι περίσσεψε . 
Μ'αυτό που περίσσεψε έκανα σχεδιάκια ( δηλαδή έκοψα αστεράκια και δεντράκια με τις αντίστοιχες κουπ και τα κόλλησα πάνω στο γλυκό με λίγο νεράκι ). 
Μετά με σιρόπι σοκολάτας ( το γνωστό έτοιμο που είναι για τα παγωτά ) 

έγραψα το 2019 και έκανα κάποια σχεδιάκια πάνω στη ζαχαρόπαστα. 
'Εριξα από πάνω λίγη τριμμένη πραλίνα και στόλισα με ένα στολιδάκι 

(χρυσό φιογκάκι ) τη βασιλόπιτα! 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Sofia Rafailidou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου