Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Ευγενίδου! «Είμαστε μόνοι στο σύμπαν»; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει η νέα διαδραστική έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο, από σήμερα έως τις 28 Απριλίου και από τις 18 έως τις 26 Μαΐου.




Επίδειξη Πειραμάτων: 
«Η ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)
Ώρα: 13:30 με 14:10

Μέσα από μία σειρά πειραμάτων τα παιδιά θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν χρόνια την επιστημονική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι ζωντανό και τι όχι; Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν; Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Πώς αναζητούμε στοιχεία για εξωγήινους ζωντανούς οργανισμούς;

Διαδραστικό Εργαστήρι: «Παλαιοντολόγοι για άλλους πλανήτες» (προτείνεται για παιδιά από 7 έως 10 ετών)
Ώρα 15:30 με 16:30

Μέσα από τον ενεργό διάλογο και ποικίλες δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. Γνωρίζουν την επιστήμη της παλαιοντολογίας, αλλά και τη διαδικασία απολίθωσης των ζωντανών οργανισμών, καθώς και των αποτυπωμάτων τους. Στο τέλος της δραστηριότητας, τα παιδιά κατασκευάζουν το δικό τους, μοναδικό αποτύπωμα.

Διαδραστική Αφήγηση: «Διάστημα: ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο» (προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες)
Ώρα 17:30 με 18:20

Μέσα από τη διαδραστική αφήγηση τα παιδιά θα γνωρίσουν όσους μίλησαν και μελέτησαν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, αλλά και τη ζωή σε άλλους πλανήτες. Έτσι, θα μάθουν για τη ζωή και το έργο του Δαρβίνου, του Buffon, του Lamarck κ.α.

Imfo: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.eugenfound.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου