- 1 κιλό πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
- 1 κρεμμύδι,σε ροδέλες
- 1 πιπεριά σε λωρίδες
- 1 φλ λευκό κρασί
- 1\2 φλ ελαιόλαδο
- 3 κσ μουστάρδα
- χυμό 2 λεμονιών
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι. πάπρικα
- 2 κούπες ζωμό κότας ή βοδινού νερό (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις ρίχνουμε σ'ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζονται οι πατάτες μας. Αν έχουμε, προσθέτουμε ζωμό και όχι νερό.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
- Μισή ώρα μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
*Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε λίγο κατά τη διάρκεια του
ψησίματος
να μη μας στεγνώσει το φαγητό από υγρά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
http://mageirikesdiadromes.gr
να μη μας στεγνώσει το φαγητό από υγρά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
http://mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου