- 4 -5 πλάκες λαζάνια από αυτά που δεν θέλουν βράσιμο
- 100 γρ φέτα σε κομματάκια κομμένη
- 300 γρ τυρί γκουντα τριμμένο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε φέτες και ψημένη στο γκριλ
- 1 \2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μικρέ σε κυβους κομμενα
- 1 σκορλιδα σκορδο σε κύβους κομμένα
- 250 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
- 4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια κομμένες
- λίγο φρέσκο η ξερό τσιλι σε κομματάκια κομμένο
- 3 κ,σ μαϊντανό
- 1 κονσέρβα ντοματακια σε κύβους κομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο σε κομματάκια κομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 1 κ,γλ. γλυκιά πάπρικα ( σκόνη )
- 1\2 ποτηράκι νερό
Οδηγίες
-Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις λαδώνουμε, τις χύνουμε στο γκριλ.
-Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,
προσθέτουμε μετά και την ντύματα και αφήνουμε λίγο να σοταριστεί.
-Σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά έκτος από τα τυριά
και τις μελιτζάνες και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν.
-Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε με λαζάνια,
ρίχνουμε επάνω μερικές κουταλιάς σούπας από την σάλτσα.
-Κόβουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε κομμάτια και ρίχνουμε μερικά
επάνω στην σάλτσα, λίγη φέτα και λίγο τυρί γκουντα.
-Ξανά λαζάνια ,σάλτσα, μελιτζανή, τυρί φέτα, γκουντα.
-Τέλος λαζάνια, τελειώνουμε με την σάλτσα ,
μελιτζάνα, τυρί φέτα, γκουντα και το σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο
στους 200° βαθμούς για 35 λεπτά.
mageirikesdiadromes.gr
Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητά να πάρει από πάνω ένα ωραίο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου