Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πολύ νόστιμη συνταγή με λαζάνια που έχουν γέμιση μελιτζάνας.



recipe image

  • 4 -5 πλάκες λαζάνια από αυτά που δεν θέλουν βράσιμο
  • 100 γρ φέτα σε κομματάκια κομμένη
  • 300 γρ τυρί γκουντα τριμμένο

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα  κομμένη σε φέτες και ψημένη στο γκριλ
  • 1 \2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μικρέ σε κυβους κομμενα
  • 1 σκορλιδα σκορδο  σε κύβους κομμένα
  • 250 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
  • 4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια κομμένες
  • λίγο φρέσκο η ξερό τσιλι σε κομματάκια κομμένο
  • 3 κ,σ μαϊντανό
  • 1  κονσέρβα ντοματακια σε κύβους κομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο σε κομματάκια κομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ,γλ. γλυκιά πάπρικα ( σκόνη )
  • 1\2 ποτηράκι νερό
Οδηγίες
                                 
 
-Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις λαδώνουμε,  τις χύνουμε στο γκριλ.

-Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 
προσθέτουμε μετά και την ντύματα και αφήνουμε λίγο  να σοταριστεί. 
-Σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά έκτος από τα τυριά 
και τις μελιτζάνες και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν.
-Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε με λαζάνια, 
ρίχνουμε επάνω μερικές κουταλιάς σούπας από την σάλτσα.  
-Κόβουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε κομμάτια και ρίχνουμε μερικά 
επάνω στην σάλτσα, λίγη φέτα και λίγο τυρί γκουντα.
-Ξανά λαζάνια ,σάλτσα, μελιτζανή, τυρί φέτα,  γκουντα. 

-Τέλος λαζάνια, τελειώνουμε με την σάλτσα , 
μελιτζάνα, τυρί φέτα,  γκουντα και το σκεπάζουμε 
με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο 
στους 200° βαθμούς για 35 λεπτά. 


mageirikesdiadromes.gr

Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε  το φαγητά να πάρει  από πάνω ένα ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου