Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη και νηστίσιμη... νηστίσιμη πίτα, μοιάζει λίγο με το ραβανί, πλούσια σε αρώματα και γεύσεις!


http://mageirikesdiadromes.gr

recipe image

  • ½ φλ. ταχίνι,
  •    ¾ φλ. νερό(εγώ έβαλα κονιάκ),
  •    1 φλ. χυμό πορτοκάλι,
  •    ¼ φλ. χυμό λεμόνι,
  •    1 φλ. νερό,
  •    3 ½ φλ. σιμιγδάλι,
  •    1 1/2 φλ. ζάχαρη,
  •    1 κ. κανέλα,
  •    1/2 κ. γαρύφαλλο,
  •    1 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα.
Για το σιρόπι:
  •    2 φλ. ζάχαρη,
  •    2 ½ φλ. νερό,
  •    χυμό λεμονι,
  •    2 ξυλάκια κανέλας.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό ή κονιάκ με τον χυμό λεμονιού να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, κανέλα, γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι χτυπώντας καλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
  5. Σιρόπι:   Βράζουμε όλα τα υλικά να δέσει, περίπου 5-8 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου