http://mageirikesdiadromes.gr
- ½ φλ. ταχίνι,
- ¾ φλ. νερό(εγώ έβαλα κονιάκ),
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι,
- ¼ φλ. χυμό λεμόνι,
- 1 φλ. νερό,
- 3 ½ φλ. σιμιγδάλι,
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
- 1 κ. κανέλα,
- 1/2 κ. γαρύφαλλο,
- 1 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα.
- 2 φλ. ζάχαρη,
- 2 ½ φλ. νερό,
- χυμό λεμονι,
- 2 ξυλάκια κανέλας.
Οδηγίες
- Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό ή κονιάκ με τον χυμό λεμονιού να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, κανέλα, γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι χτυπώντας καλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
- Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά να δέσει, περίπου 5-8 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου