Σελίδες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ





Από τον Chef Νίκο Φωτιάδη



ΥΛΙΚΑ (για 30 κομμάτια)
Για τις κροκέτες:

  • ½  κ. μπακαλιάρο
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • ½  σκ. σκόρδο
  • ½  ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσ μαϊντανό
  • Πιπέρι λευκό τριμμένο
  • 2 ολόκληρα αβγά
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 3 κ.σ. αλεύρι

Για την γέμιση :

  • ½ κ. χόρτα  ( λάπαθα , ραδίκια, σέσκουλα κτλ )
  • 1/2 πράσο
  • ½  ματσ μυρώνια
  • ½  ματσ καυκαλήθρες
  • ½  ματσ μάραθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Καλαμπόκελαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την γέμιση:
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα να ζεσταθεί. Κόβουμε τα χόρτα σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε να σοταριστούν. Σβήνουμε με λεμόνι και τα αφήνουμε να αχνιστούν και να πιούν τα υγρά τους. Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα στίβουμε και τα ψιλοκόβουμε, για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Φτιάχνουμε τις κροκέτες:
Πλένουμε, αλατίζουμε τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 c° για 40 ‘ περίπου. Αφού έχουμε ξαρμυρίσει τον μπακαλιάρο , αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα , τον στεγνώνουμε καλά και τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια . Ψιλοκόβουμε επίσης το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Αναμιγνύουμε τον μπακαλιάρο με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις πατάτες. Προσθέτουμε 2 αυγά και ένα ασπράδι επιπλέον, για να γίνει πιο αφράτο το μείγμα. Βάζουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.  Λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα τηγανάκι και καβουρδίζουμε το αλεύρι. Όταν ξανθύνει και γίνει μια σφιχτή κρέμα, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ½ ώρα, να σφίξει.
Στη συνέχεια παίρνουμε μια κουταλιά κουρκούτι, πλάθουμε στην παλάμη μας ένα πιθαράκι, το γεμίζουμε με λίγα χόρτα και το κλείνουμε. Τηγανίζουμε τα πιταράκια σε πολύ καυτό λάδι, χωρίς να τα αλευρώσουμε.


 http://www.chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου