Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, απευθύνοντας κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.




Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση μεσοπρόθεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-1,74% Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης στο εξωτερικό, είπε ο κ. Σάλλας.

Μ. Σάλλας: Επιβεβαιώθηκε ο ιδιωτικός χαρακτήρας της Τράπεζας Πειραιώς Απόσπασμα από τις δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε, απευθύνοντας κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Όπως είπε, η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών παρέχει τη δυνατότητα ενίσχυσης της χρηματοδότησης της οικονομικής δραστηριότητας και παγιοποιεί την εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό σύστημα που αποτελεί προϋπόθεση για ταχύτερη έξοδο από την κρίση. «Χρειάζεται πάντα να προσβλέπουμε στο μέλλον και να διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος», εκτίμησε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρόσθεσε πως ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα. «Εκτιμούμε ότι η ελληνική οικονομία θα περάσει εντός του έτους σε φάση πρωτογενούς πλεονάσματος και έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και τη ρύθμιση του χρέους. Η προοπτική αυτή θα σηματοδοτήσει την αναστροφή της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, να ξανανοίξουν δουλειές και να καταπολεμήσουμε τη μεγάλη ανεργία», τόνισε ο κ. Σάλλας.

 http://www.naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου