Σελίδες

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τα έξυπνα γυαλιά Google Glasses σε 2000 τυχερούς


ta-eksypna-gyalia-google-glasses-se-2000-tyxeroys

Τα πρωτοποριακά γυαλιά της Google (Google Glasses) αποκτούν σταδιακά 2000 τυχεροί που είχαν κάνει παραγγελίες, ενώ ο κολοσσός της ψηφιακής τεχνολογίας έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας του καινοτομίας. Ειδικότερα, τα Google Glasses είναι εξοπλισμένα με:
* οθόνη 640 x 360 pixel, που αντιστοιχεί σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 25 ιντσών, τοποθετημένη σε απόσταση 2,4 μέτρων.

* κάμερα 5 megapixel, που μπορεί να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p

* αντί για ηχεία, η μουσική και οι υπόλοιποι ήχοι αναπαράγονται μέσω της τεχνολογίας ακουστικής αγωγιμότητας, προκαλώντας δηλαδή δονήσεις στα οστά γύρω από τα αφτιά του χρήστη.

* αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16 GB, από τα οποία τα 12 GB θα είναι ελεύθερα, ενώ τα Google Glasses θα προσφέρουν τη δυνατότητα συγχρονισμού με μια υπηρεσία cloud storage της Google, πιθανότητα την Google Drive.

* αυτονομία μπαταρίας 24 ωρών για “τυπική χρήση”

* σύνδεση με Wi-Fi (802.11b/g), και θα μπορούν να λειτουργήσουν με οποιοδήποτε τηλέφωνο διαθέτει Bluetooth

* υποστήριξη εφαρμογής MyGlass, για τηλέφωνο με λειτουργικό Android 4.0.3 και άνω, μέσω της οποίας θα ενεργοποιείται το GPS και η ανταλλαγή μηνυμάτων SMS.

Οι 2000 τυχεροί πρώτοι χρήστες των Google Glasses είναι προγραμματιστές που είχαν συμμετάσχει στο περσινό συνέδριο της Google. Σημειώνεται ότι η Google δεν έχει ανακοινώσει πότε το προϊόν θα κυκλοφορήσει μαζικά στο εμπόριο, ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει το 2014.

Η εταιρεία είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια της νέας συσκευής στο συνέδριο Google I/O στο Σαν Φρανσίσκο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των του καταναλωτικού κοινού.

Τέλος, η Google διέθεσε το Mirror API Overview, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για τα «έξυπνα» γυαλιά.

Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου